Brother ADS-4900W прави безупречно всичко, което се очаква от един

...
Brother ADS-4900W прави безупречно всичко, което се очаква от един
Коментари Харесай

Компактен и работлив скенер за офиса: Brother ADS-4900W


Brother ADS-4900W прави безупречно всичко, което се чака от един скенер – сканира бързо, работи безотказно, здрав и функционален е (снимки и видео: Мария Малцева / TechNews.bg)

Светкавично бърз, без засечки, с високо качество, с доста благоприятни условия за съгласуваност и с поддръжка на мобилни устройства, със обикновен интерфейс – документният A4 скенер ADS-4900W на Brother е едно от най-хубавите оферти за сканиращо устройство, налични на пазара сега.

Фирмите и офисите, които желаят да цифровизират хартиените си архиви или по друга причина обмислят покупката на скенер, би трябвало да включат в радара на вниманието си модела Brother ADS-4900W, удовлетворяващ с лекост всички офисни потребности.

Лесен за боравене

Brother ADS-4900W има обикновен и подсъзнателен интерфейс за ръководство, в прочут смисъл съпоставим с простите контроли при телефоните за възрастни – всичко е толкоз обикновено за ръководство, че на човек не му би трябвало брошура с указания или ден проучване, с цел да употребява машината.



Главното средство за надзор е цветният сензорен екран с диагонал 11 сантиметра. Иконите в менюто елементарно оказват помощ за намиране на главните неща, които потребителят може да потърси: старт на сканирането, дестинация за сканираните документи и така нататък Отдясно на екрана има три огромни физически бутона – „ обратно ” с красноречива стрелка наляво, „ отвод ” с сладкодумен червен хикс, както и „ главно меню ” с обичайния знак с облик на къщурка. Просто няма по какъв начин да не схванеш кое защо служи.

Семпъл плъзгач от горната страна вляво на машината разрешава отварянето ѝ. Това се постанова рядко – единствено при положение, че сканираният документ заседне. Но сходна преживелица е малко евентуална, Brother ADS-4900W ръководи хартията сносно и за времето на експериментиране нямахме нито един подобен случай, без значение от типа на хартията и размера ѝ.

Скоростен

Бързото сканиране не е приоритет, когато имаш да сканираш една-две странички или пет, само че в случай че има цяла директория с „ книжа ”, човек желае да завърши по-бързо, да не стои нащрек „ цяла безкрайност ” и да чака цифровите копия. Е, ADS-4900W е удивително бърз. Той гълтам листовете с 60 страници в минута при общоприетата резолюция от 200 точки на инч (dpi). Това прави малко над страничка в секунда! Вижте видеото, с цел да се изумите по какъв начин ADS-4900W стремително „ глътва ” документите, съвсем като прахосмукачка – конфети. С сходно движение моделът може да сканира двустранно без изпитание.

Малко по-бавно се случва сканирането при висока резолюция. И въпреки всичко скоростта резервира похвалните 17 страници в минута при 600 dpi. Рядко някой ще има потребност от толкоз висока разграничителна дарба за документи, защото качеството от 200 dpi е изцяло приемливо за множеството архивиращи системи.

ADS-4900W е очакван да сканира по 9000 страници дневно. Това е повече от „ обичайното ” на пазара сега, което се върти към 7000-8000 страници дневно.

Компактен

Физическите параметри не са определящи при скенерите, тъй като всекидневно ни интересува какъв брой са производителни, само че не може да се отхвърли, че колкото по-малко място заема устройството на работния плот, толкоз по-добре. ADS-4900W е стилен – може да се оприличи на купчинка списания А4.

Към него има пластмасова приставка, която се инсталира елементарно, с едно придвижване на ръката – това е листоподаващата поставка. Тук могат да се слагат до 100 листа, които да бъдат „ глътнати ” от скенера за нула време.

Отпред, в долната част, има изтегляща се пластмасова поставка, която посреща и натрупва към този момент сканираните листове един върху различен. Трябва да се признае, че при скоростта, с която ADS-4900W сканира и изхвърля листовете, не всеки път те съумяват да „ кацнат ” вярно в поставката, в същия порядък на сканиране.

Свързаност

Многообразните способи за свързване на този скенер са несъмнено огромно улеснение за потребителя. Предложеният избор е подобен, че каквато и да е ситуацията в офиса, човек все ще откри метод да „ върже ” този скенер и да го употребява.

ADS-4900W може да се свърже непосредствено към компютър посредством USB кабел. Такъв, прочее, е включен в комплекта. Алтернативно, устройството може да се свърже към локалната кабелна мрежа, като си има Ethernet порт за задачата. Но в случай че не е желателно да се плетат доста кабели в близост, ADS-4900W има опция да се свърже посредством безжичната мрежа. Настройването става елементарно посредством същия подсъзнателен и обикновен интерфейс.

Най-сетне има и една друга опция, която не допуска никакво свързване: моделът е кадърен да сканира документите и да ги резервира напряко на USB памет, която се включва непосредствено към скенера. В този режим устройството може да работи, без въобще да се „ закачва ” към компютър – задоволително му е да са включени захранващият кабел и флаш-паметта.

Софтуер

За ръководство посредством компютър този скенер изисква инсталиране на известно количество програмен продукт, наличен от уеб страницата на производителя.

Най-първо по значимост е приложението Brother Utilities – главен надзорен център за всевъзможни периферни устройства на японската компания. Софтуерът дава огромно улеснение, тъй като разрешава отдалечено настройване на параметрите на скенера. Колкото и комфортен и подсъзнателен да е интерфейсът на ADS-4900W, въпреки всичко за мнозина е по-лесно да създадат настройките на огромния екран на компютъра си с прецизния курсор на мишката.

Чрез Brother Utilities могат да се зададат параметрите „ по дифолт ” за скенера, както и други значими особености, да вземем за пример времето на интензивност преди влизане в стендбай-режим, автоматизираното изключване след несъмнено време престой, осветеността и други

Пак от уеб страницата на Brother се изтегля и профилираното приложение за сканиране iPrint&Scan. Чрез него се командва самият развой на сканиране – вид на входящия документ, размер и формат, цветове, резолюция, опция за двустранно сканиране.

Интелигентно решение на Brother e опцията скенерът самичък да разпознава празните страници, които е сканирал, и да ги „ икономисва ” при запазването на файл.

Пак благодарение на Brother Utilities потребителите могат да обзаведат работния си компютър и с различен потребен програмен продукт, обвързван със сканирането и обработката на сканираните документи, да вземем за пример системата за ръководство на документи PaperPort, приложението Power PDF, както и мобилното приложение за боравене със скенера ADS-4900W. Накратко, в онлайн центъра за програмен продукт Brother е подсигурил общо взето всичко, належащо за обработка на сканираните документи.

Заключение

Като цяло Brother създава чудесни бизнес-машини за офиса, а скенерите на тази марка са много конкурентни оферти на пазара. ADS-4900W е характерен представител на висококачествените решения на марката и може да се дефинира като скенер за приблизително и високо натоварване, подобаващ за междинни и огромни офиси, работни групи, корпоративни пространства – и то не тъй като има някакви „ галактически ” функционалности, а просто тъй като прави безупречно всичко, което се чака от един скенер – сканира бързо, работи безотказно, здрав и функционален е.

Brother ADS-4900W – съществени характерности:

Наличност и цена

Професионалният документен скенер Brother ADS-4900W е наличен в комерсиалната мрежа у нас от оторизираните сътрудници на производителя. Устройството се предлага на цена в диапазона 1650-1850 лева с включен Данък добавена стойност и гаранция до 3 години при другите търговци.
54
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР