Бронзовият ни медалист от европейското първенство по джудо за младежи

...
Бронзовият ни медалист от европейското първенство по джудо за младежи
Коментари Харесай

Георги Граматиков: Много съм щастлив, защото това е медал, който спечелих след тежка травма

Бронзовият ни медалист от европейското състезание по джудо за младежи до 23 години в Сараево, Босна и Херцеговина Георги Граматиков приказва за уеб страницата на БФ Джудо, пред който показа, че е извънредно благополучен от постигнатото си на еврошампионата и извоюваното отличие, което идва след двугодишно лечение на контузия в рамото.

През 2020 година Граматиков вади рамото си, а след затруднения се постанова да претърпи две хирургически интервенции, които отложиха завръщането му на татамито до началото на сегашния сезон.

" Много съм благополучен, тъй като това е орден, който завоювах след тежка контузия, лишила ми 2-годишно възобновяване. Излязох доста квалифициран и оптимално мобилизиран. А в най-важната среща нямах никакви настройки или непотребни мисли, които да ме обременяват. Просто демонстрирах, това на което съм кадърен. На сходни конгреси няма лесни противници, а всяка среща е сложна сама по себе си ", съобщи Граматиков, който сграбчи бронза в категория до 81 кг след триумф в дребния край над миналогодишния бронзов медалист Бенедик Тод от Унгария.

За 22-годишния български джудист това е първо отличие в кариерата му, само че все пак той с усмивка споделя, че в този момент е бил неговият миг.

" Явно в този момент е пристигнал моментът. Джудото е единственият спорт, с който съм се занимавал и доста ми харесва, тъй като те учи на дисциплинираност, почитание и най-много почитание към противника. Първото нещо, на което са ме научили, е да бъда добър човек. Не може да си неприятен и да побеждаваш ", споделя Граматиков, който се обрисува като новия ни представител при 81-килограмовите, където до предишния сезон се състезаваше и най-хубавият ни джудист Ивайло Иванов.

Георги има и сестра, Снежана, която е с пет години по-малка от него и към този момент има медали от интернационалните надпревари.

" Аз ѝ давам препоръки, само че тя не слуша, тъй като мисли, че я подлагам на критика. Затова у дома не си приказваме на тематика джудо ", разкрива младият джудист.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР