Бронзовият медалист от САЩ`94 - Бончо Генчев излезе с открито

...
Бронзовият медалист от САЩ`94 - Бончо Генчев излезе с открито
Коментари Харесай

Бончо Генчев: Суверенитетът на футболните клубове в България бе атакуван и силно наранен от страна на група хора

Бронзовият медалист от САЩ`94 - Бончо Генчев излезе с намерено писмо до медиите, в което взе отношение по напрежението към президентското кресло в Българския футболен съюз. Ето какво написа той в писмо, адресирано до медиите:

" Българският футбол е в заплаха. Към комплицираната политическа конюнктура в страната, съкращаването на приходите на популацията и трагичното развиване на пандемията, в активността на обособените подразделения на футбола ни - като се стартира от клубовете от Първа и Втора лига и се стигне до аматьорския и всеобщ спорт, се появи още по- заплашителен проблем.
 Пране на пари: БФС спря правата на двама съдии
Пране на пари: БФС спря правата на двама съдии

Съдийската комисия при БФС взе решение да спре правата на съдиите Борислав Колев и Иво Колев

Става дума за епидемията от разпространяване на клюки, фейкове и внушения, на конспирации и интриги, посели боязън у клубовете и техните ръководители. Това от своя страна води до постепенна парализа на процеса на работа на всички равнища от обичаната ни игра. Върху суверенитета на всяка обособена единица се нанася извънредно тежък удар - както върху върха на футболната пирамида, а точно Българския футболен съюз, по този начин и върху обособените му сътрудници, дирекции и отдели.

А всички знаем, че независимостта на футболните асоциации-членки на ФИФА и УЕФА и съставящите ги клубове от вмешателство на външни фактори е най-основният принцип на футбола изобщо. За огромно злощастие суверенитетът на футболните клубове в България бе нападнат и мощно засегнат от страна на група хора, които в желанието си да завземат властта взеха решение и започнаха да употребяват способи, преминаващи границата на законното.
 Йордан Лечков към Кирил Петков: Долу лапичките от българския футбол
Йордан Лечков към Кирил Петков: Долу лапичките от българския футбол

Ако има интервенция в българския футбол от държавно равнище, ние ще сезираме ФИФА и УЕФА, разяснява той

През последните месеци - от интервала на подготовка на Извънредния конгрес на БФС, та до през днешния ден, аз, като началник на една от зоните в българския футбол, изпитвам все по-голяма компликация да запазя спокойствието измежду клубовете в нея. Нещо повече - виждам в очите на ръководители боязън да изкажат мнението си или да подхващат някакво съответно деяние. Обръщам се към футболната общност, защото чашата на търпението ми преля с появяването на мисионери, представляващи интереса на господин Димитър Бербатов и неговото обграждане.

Тези пратеници с всевъзможни средства пробват да принуждават ръководителите на локалните клубове да подпишат авансово готова декларация под формата на писмо до БФС, и по този метод да станат съучастници в нова конспирация, целяща да всее разкол, да сътвори нови спорове, и да разклати активността на БФС, на четирите зони и на обособените клубове.
 Михайлов: Подкрепата е по-силна от рестриктивните правила и рестриктивните мерки
Михайлов: Подкрепата е по-силна от рестриктивните правила и рестриктивните мерки

Вижте какво още сподели

Като ръководител на едно от най-важните звена в българския футбол смятам, че провокативните и деструктивни дейности на тази група и вредата от тях би трябвало да бъдат обект на разбор както от последователите, по този начин и от цялата общност, че и от профилираните органи, които се грижат за сигурността на страната и жителите й. Ако не бъдат подхванати дейности, които да спрат процеса на разлагане на футбола ни под диктовката на Димитър Бербатов и хората му поради самоцелното завладяване на властта, футболният електорат ще падне жертва на нечии користни подбуди.
 Апостол Апостолов: Защо Бербатов атакува сина ми? Той има цялостни права да бъде пратеник към БФС
Апостол Апостолов: Защо Бербатов атакува сина ми? Той има цялостни права да бъде пратеник към БФС

" Да се поспре малко "

Бончо Генчев ".
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР