Бронзовият медалист от Олимпийсите игри в Пекин през 2008-а Радослав

...
Бронзовият медалист от Олимпийсите игри в Пекин през 2008-а Радослав
Коментари Харесай

Радослав Великов: В българската борба има толкова талантливи деца, но просто трябва да се работи правилно с тях

Бронзовият медалист от Олимпийсите игри в Пекин през 2008-а Радослав Великов стои зад самодейността на първия по рода си лагер за млади и надарени борци в залата по битка в Национален състезателен комплекс " Дианабад ". Световният първенец и клубът по битка " Симеон Щерев-Левски " събраха надарени борци за тридневен лагер от през днешния ден до 28 май. Ето какво сподели самият Великов пред камерата на Sportal.bg :

“И в Америка съм бил, и в Европа съм бил на доста шампионати. Исках и тук в България да вдигнем детско-юношеската битка, тъй като тези деца ги събираме на лагери чак при кадетите - на 16-годишна възраст, където другите тимове в света към този момент са създали към 100 такива лагера. Надявам се да съм въодушевен и да желая да върша такива кампове за първенци. В българската битка има толкоз надарени деца, само че просто би трябвало да се работи вярно с тях. 

Трябва да се измисли нещо, тъй като има един гений в Добрич, един във Варна, един в Петрич… Те би трябвало да са повече време дружно, тъй като те тогава порастват. Когато са разпръснати, те нямат такава конкуренция, с която да упражняват и да порастват нагоре. Важното е, че към този момент сме почнали с самодейността. Радвам се, че сме дали началото ”, сподели Великов.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР