Бронзовата медалистка в кат. до 62 кг на олимпийските игри

...
Бронзовата медалистка в кат. до 62 кг на олимпийските игри
Коментари Харесай

Тайбе Юсеин: Не вярвам някога да забравя това изживяване

Бронзовата медалистка в кат. до 62 кг на олимпийските игри в Токио Тайбе Юсеин приказва пред bTV след постигнатото. Националката по битка показа, че оценката е за брат ѝ, който си го е поискал на рождения си ден.

Пътят на Тайбе към медала в Страната на изгряващото слънце бе посипан с компликации - от тежката травма в коляното до гибелта на татко ѝ Мустафа, който не пропускаше борбите на щерка си и постоянно беше покрай нея.

Снимка: Lap.bg

" Помня всичко и нямам доверие в миналото да го не помни това преживяване. По-скоро бях готова за дълга борба, само че това е добре пристигнало, което стана... Ще запомня самото прекарване - да съм измежду най-хубавите спортисти в света и да мога да кажа, че съм един от тях. Това е доста готино! ", сподели Тайбе, която опустоши за 56 секунди рускинята Любов Овчарова в мача за бронза.

" Този орден е плод на целия ми труд през всичките тези години, които минаха в залата. Мисля, че за това е всичко. Брат ми имаше рожден ден скоро и си пожела орден от Токио, тъй че той е за него! "

" Това постоянно ми е давало и ще продължава да ми дава сили да се боря! ", отговори Юсеин на въпрос за загубата на татко ѝ Мустафа, който умря при започване на април.

Снимка: Lap.bg
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР