Бронзовата медалистка с ансамбъла на България от Рио 2016 Християна

...
Бронзовата медалистка с ансамбъла на България от Рио 2016 Християна
Коментари Харесай

Християна Тодорова: Тази Световна купа беше златна за България

Бронзовата медалистка с ансамбъла на България от Рио 2016 Християна Тодорова направи разбор на миналата Световна купа в София, като си пожела тя да даде старт на един доста сполучлив сезон в художествената гимнастика.

Тодорова, която към този момент е интернационален арбитър, показа още, че е от видяното по време на конкуренцията в " Арена София " тя се усеща спокойна, че България " върви в верния път ".

" Тази Купа беше златна за България като цяло, изключително в многобоя при самостоятелно и при ансамбъла, както и през днешния ден на финалите при Стиляна, извънредно мощна игра. Много съм удовлетворена от съдийска позиция. Виждам, че вървим в вярната посока. Ставаме все по-стабилни и все по-силни, непрекъснати, което е най-важното. Много съм удовлетворена, горда съм и просто нека това да бъде началото на един доста сполучлив сезон ", стартира някогашната гимнастичка.

Медалистката ни от няколко европейски и международни шампионати разяснява още и съчетанието на българския отбор с пет обръча, което несъмнено основава компликации на девойките на Весела Димитрова и Михаела Маевска.

" Не мога да кажа те по какъв начин го усещат. Когато съм разговарял с девойките те си харесват и двете композиции, усещат ги доста добре, само че желая да ви кажа, че съчетанията им са доста сложни, с извънредно висока стойност. Може би ще се създадат някои промени. Гледаме в тази посока, с цел да може да облекчим девойките да могат да бъдат по-чисти, тъй като въпреки всичко едно от най значимите неща при ансамблите е да бъдат чисти, да има синхрон и да си заловен уредите. Високата компликация пред тях играе голям фактор, тъй като виждате, че когато те създадат неточност с тази неточност те още веднъж могат да вземат орден и както видяхте дори взеха златото в многобоя, макар че първият ден обръчите не ги изиграха. С треньорския щаб ще го обсъдим доста добре, ще преценим какво да бъде направено, само че сигурност ще има някои промени ", съобщи Тодорова.

Бившата ни състезателка показа упованията си и за идния мощен интернационален шампионат " София къп " от 7 до 9 април, на който тя още веднъж ще бъде измежду съдиите.

" Рекорден брой участници има, надпреварата ще бъде извънредно дългото - от 8.00 сутринта до 23.30 вечерта, а при ансамблите ще бъде една много мощна конкуренция, една подготовка преди Европейското състезание. Хубаво, че ще бъде тук в България, че девойките ще съумеят да усетят поддръжката на родната аудитория и както аз споделям, то се получава едно малко международно състезание, тъй че доста значим шампионат е и притискам палци нека всичко да мине както би трябвало ", сподели Християна Тодорова.

Накрая тя приказва и за ансамбъла ни за девойки, който ще бъде измежду кандидатите за оценките в конкуренцията, и по-конкретно за тяхната комбинация с пет топки.

" То си е инфарктно това комбиниране. Изтръпвам всякога, когато го виждам. Много комплицирани детайли, изключително на тази възраст, на която са девойките, само че пък техните треньорки залагат тъкмо това. Това е техният жанр, децата се оправят, тъй че просто би трябвало да си заловен уредите ", приключи Християна Тодорова.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР