Бронзовата медалистка с ансамбъла на България от Олимпийските игри в

...
Бронзовата медалистка с ансамбъла на България от Олимпийските игри в
Коментари Харесай

Християна Тодорова: Ако не бяха успехите в Рио, нямаше да стигна дотук

Бронзовата медалистка с ансамбъла на България от Олимпийските игри в Рио 2016 и интернационален арбитър категория " Бреве " Християна Тодорова беше определена за член на Техническия комитет по художествена гимнастика към Европейската гимнастика на Конгреса в Албуфейра (Португалия).

" Много съм щастлива, още не съзнавам какво тъкмо се случва сега. Развълнувана съм. Надявах се да съумея, само че в никакъв случай не можеш да бъдеш сигурен докрая. Вярвам, че триумфите на българската художествена гимнастика са в основата на всичко. България е една от водещите страни в международната гимнастика и триумфите на българската гимнастика освен ми помогнаха, а бяха в основата на това аз да бъда определена ", сподели Тодорова в изявление за фейсбук страницата на БФХГ.

" Искам да благодаря от цялото си сърце на българска федерация по художествена гимнастика за доверието към мен и за шанса, който ми беше даден... На Илиана Раева, която ми дава мощ, убеденост, религия и обич, на Росина Атанасова, желая да благодаря на Мария Петрова и Даниела Велчева за препоръките и опита, който ми дават всеки ден. На Красимир Дунев и Йордан Йовчев за цялата поддръжка по време на конгреса и изборите, те бяха моят тил и не на последно място, желая да благодаря на Невяна Владинова за това, че ми беше опора и беше компактно до мен в тези значими дни. Тя ми беше най-голямата опора тук. Екипът, който имаме е скъп и съм извънредно признателна! ", добави тя.

" Веднага след изборите Мария Петрова ми писа, беше една от първите, които ме поздравиха. Каза, че се гордее с мен и да работя самоуверено напред. Мария Петрова е една и не може да бъде наследена, само че в случай че мога да се доближа до това, което е тя, за мен ще е триумф. Красимир Дунев, Йордан Йовчев, Невяна Владинова, Димитрина Кандева бяха една голяма мощ, без която в действителност нямаше триумфът да бъде същият. Искрено ме подкрепяха от самото начало и съм им доста признателна. Оценявам всяко едно тяхно изпитание. Ние в действителност сме мощ! ", сподели Тодорова.

" Първото нещо, откакто завърши Конгреса, беше да създадем и първо съвещание. Имаме доста проекти и доста работа. Очакванията върху нас ще са огромни. Носим огромна отговорност, която ще я оправдаем. Сигурна съм в това нещо. Новият комитет е страховит, изпълнен с сила и позитивизъм. В прелестни връзки съм с всяка една от новите ми колежки. Тук желая да поздравя Евангелия Трикомити. Тя е новият президент и е изцяло справедливо. Евангелия е страхотна, смела и обективна, в това време постоянно усмихната и с положителни планове към всички. Изключително доста й благодаря за доверието към мен. За мен това е голямо самопризнание. Вярвам, че дружно ще реализираме доста за бъдещето на художествената гимнастика в Европа. Вече се усещам част от фамилията на Европейската гимнастика и нямам самообладание да стартира да работя с тях ", добави някогашната гимнастичка.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР