Бронзовата медалистка от олимпийските игри в Пьончанг 2018 Кейтлин Озмънд

...
Бронзовата медалистка от олимпийските игри в Пьончанг 2018 Кейтлин Озмънд
Коментари Харесай

Канадка спечели световната титла, олимпийската шампионка остана пета

Бронзовата медалистка от олимпийските игри в Пьончанг 2018 Кейтлин Озмънд (Канада) изненадващо завоюва купата при дамите на международното състезание по фигурно пързаляне в италианския град Милано.

22-годишната канадка, която има златен орден в отборната конкуренция в Пьончанг и сребърен отборно в Сочи 2014, беше едвам четвърта след късата стратегия, само че с чудесно изиграна волна стратегия стигна до първа международната купа в кариерата си.

Озмънд, която беше втора на шампионата на планетата в Хелзинки през предходната година, получи оцека от 150.50 точки за волната стратегия и събра общ общ брой от 223.23 точки. Тя извърши седем тройни скока и имаше неправилност единствено при една от комбинациите.

Тя е първата канадка, която печели международната купа след Карен Магнусен през 1973 година.

"Дойдох тук, с цел да се развличам. Исках да покажа това, което съм упражнявала, само че в никакъв случай не съм си представяла, че мога да печеля международната купа ", сподели Озмънд след надпреварата.

Две японки се качиха на почетната стълбичка. Втора приключи Уакаба Хигучи с 210.90 точки, а трета е Сатоко Мияхара с 210.08 точки, за която това е втори орден от шампиoнат на планетата след среброто през 2015 година.

Япония взе два медала за последно през 2007 година, когато в Токио Мики Андо завоюва златото, а Мао Асада приключи втора.

Две от фаворитките се провалиха и останаха отвън призовата тройка. Олимпийската шампионка от Пьончан 2018 Алина Загитова от Русия падна три пъти, получи седма оценка за волната стратегия и остана едвам пета в крайното класиране с 207.72 точки. 15-годишната рускиня се разплака още преди да напусне леда. Тя направи страховит дебютен сезон при дамите и завоюва финала на Гран При, европейската и олимпийската купа.

Легендарната италианка Каролина Костнер не съумя да зарадва публиката с орден. 31-годишната фигуристка беше отпред в късата стратегия, само че изигра доста слаба волна и остана едвам четвърта с 208.88 точки.

Световната шампионка за 2012 година Костнер, която беше с финален стартов номер, стартира с двоен вместо троен луц, извърши единствено индивидуален аксел и падна след троен салхов. За нея това беше евентуално последно международно състезание в кариерата.

Защитаващата купата си Евгения Медведева (Русия) не взе участие в Милано заради травма.

Световното състезание продължава през днешния ден с волната стратегия при мъжете и при танцовите двойки./БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР