Бронетранспортьорите, които ще се предоставят на Украйна, в голямата си

...
Бронетранспортьорите, които ще се предоставят на Украйна, в голямата си
Коментари Харесай

Христо Гаджев: Бронетранспортьорите, които ще се предоставят на Украйна, въобще не са били вадени от складовете

Бронетранспортьорите, които ще се дават на Украйна, в огромната си част въобще  не са били вадени от складовете .

Те са били разпределени към „ Вътрешни войски “  в средата на 80-те години . Със сигурност е имало оферти за продажбата им през годините, само че министрите са отказвали.

Това разясни в изявление за БНР Христо Гаджев, ръководител на комисията по защита на Народното събрание.

Внесеният текст  касае единствено тези, които са с отпаднала нужда , посочи той, запитан дали част от машините могат да се употребяват при справяне с бедствия.

Министерство на вътрешните работи ще резервира своите качества в това отношение . МО поддържа 100 формирования за подкрепяне при бедствия, които правят същата работа, уточни Христо Гаджев.

Запитан за  рецензиите на президента , че ръководещите се крият зад Украйна, Гаджев означи:

„ Проблемите, които са на дневен ред, с които държавното управление се занимава и болшинството желае да позволява, са  свързани с България, а не с други страни .

Дори неговите държавни управления споделяха, че най-големият проблем пред България е войната. “

В отговор на въпрос не се ли преекспонира въпросът със опасността за военния министър в обществените мрежи Гаджев разяснява:

„ Г-н Тагарев очевидно се е почувствал застрашен, като го е прочел. Аз се притеснявам  да не се стигне до едно героизиране на този, който е писал текстовете и да има противоположен резултат . “

По тематиката с формулата на систематизиране на отговорността измежду ръководещите обединения и плануваната следваща ротация Христо Гаджев посочи, че ако има министри, които не се оправят, то тогава те нямат да имат към този момент място в Министерския съвет.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР