Брокери отново пуснаха за продажба имота от 11,5 дка, който

...
Брокери отново пуснаха за продажба имота от 11,5 дка, който
Коментари Харесай

Брокери пак пуснаха за продажба имота 11,5 дка на метри от Гребната база, цената е 700 хил. евро

Брокери още веднъж пуснаха за продажба парцела от 11,5 дка, който се намира на метри от Гребната база.  В уеб страниците за продажба се вижда, че парцелът, който Община Пловдив смяташе да купи за Втория гребен канал, още веднъж е не тезгяха, като цената му е понижена до 700 000 евро.
Прочетете още
Парцелът  се намира сред Гребната база и река Марица, като безусловно граничи с пешеходната алея на Гребната база,а върху него има сериозна дървесна растителност.

Теренът е благосъстоятелност на " Пловдив Рийч ", ръководената от британеца Филип Хауърд. Тя бе в активите на английското сдружение „ Люис Чарлс  - София Пропърти Фънд България ”, което през 2006-а година направи огромна поръчка за мощно наличие на български заможен пазар, като се говореше за вложения от над 50 млн. паунда.  След това обаче сдружението затъна в задължения и бе оповестено в разпродажба.

През 2019 година Община Пловдив и частната компания се бяха договорили за продажба на парцела против 1,345 млн. лв., само че по този начин и не се стигна до договорката. След това брокери го продаваха за 750 хиляди евро, само че обявата бе свалена по-късно.

В новата публикация за продажба е записано:

„ Имотът е урегулиран, с метод на трайно предопределение: за различен тип застрояване; нискоетажно жилищно свободно застрояване. Предвиждане по остарял Подробен устройствен план: `За Спортно Атрактивно селище` “.

Това значи, че върху него може да се построи хотел или различен вид развлекателно оборудване, в случай че има влезнал в действие Подробен устройствен план преди смяната на Общ устройствен план.

В новия Общ организационен проект, целият парцел попада в Зона за озеленяване. Това значи, че Община Пловдив може да отчужди парцела, без притежателите на терена да имат искания за това. Цената следва да бъде и по-ниска. Ако някой купи парцела, то не може да смени предназначението на друго, с изключение на за озеленяване, което значи, че няма да може и да строи върху него.



 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР