Броим двайсетачка за тур до Сурва в Перник.Топоферти за 20

...
Броим двайсетачка за тур до Сурва в Перник.Топоферти за 20
Коментари Харесай

Броим двайсетачка за тур до Сурва в Перник

Броим двайсетачка за тур до Сурва в Перник.

Топоферти за 20 лева на човек пуснаха туристически организации за екскурзия до Международния фестивал на маскарадните игри „ Сурва “ в Перник.

В навечерието на фестивала, който тази година ще продължи три дни – 26-28 януари,

туристическият отрасъл стартира нов артикул в другояче мъртвия за пътувания първи месец в годината, обясниха за „ Телеграф “ специалисти.

Изкусителните оферти от 18-20 лева на човек са за еднодневна екскурзия (без нощувка) от София до площада в Перник, където ще дефилират стотици сурвакари,
кукери, бабугери, джамалари и доста други облици от родната антична обредност.
Екскурзиите са с рейсове, които потеглят от Националния стадион „ Васил Левски “ или пространството сред храм-паметника „ Св. Александър Невски “ и бул. „ Васил Левски “.

Туровете са еднодневни, без нощувка, и включват екскурзоводско обслужване. Цената скача до 45 лева, в случай че сте от Пловдив, до 55 лева, в случай че сте от Плевен и Велико Търново и доближава 65 лева, в случай че стартът на пътешествието е от Русе и Стара Загора.

Според специалисти търсенето на еднодневни екскурзии от по-далечни градове е малко, защото продължителността на пътуването не оправдава късия престой. Цената не включва храна и питиета. Екскурзиите се реализират при най-малко интерес от 40 души, а за деца под 12 година важат отстъпки от цената.

И до момента в който туристическите организации примамват с предложения за автобусни екскурзии, БДЖ за поредна година предлага най-ниската допустима цена за постигане до фестивала, който през тази година бележи своето 30-о издание в над 50-годишната си история.

Двупосочният билет от София във второразреден вагон излиза под 5 лева БДЖ предлага и еднодневни карти за безкрайно в двете посоки пътешестване София-Перник на цена от 4 лева

От държавния пътнически жп транспортьор възнамеряват да обезпечат спомагателни влакове и места в постоянните влакове, които минават през гара Перник в съботния и неделния ден, като графикът за тях следва да бъде разгласен.

Организатор на „ Сурва “ е община Перник, откъдето приканват гостите за блестящ театър, огньове и илюминации, които ще ги потопят в мистерията на фестивалната конкуренция. Очаква се градът да бъде посетен от над 10 000 посетители.

Дефилето на маскарадните групи в центъра на града е пикът на фестивала.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР