Броени седмици остават до началото на първия за годината значим

...
Броени седмици остават до началото на първия за годината значим
Коментари Харесай

София Филм Фест – Варна’19 се завръща с филмово предизвикателство към младите творци

Броени седмици остават до началото на първия за годината важен фестивал от културната стратегия на Варна, а точно морското издание на София Филм Фест. Съвсем скоро и уредниците ще стартират да афишират тазгодишната си селекция за събитието, което ще се организира сред 15-22 март в залите на ФКЦ. През своята юбилеина 10-та година София Филм Фест - Варна‘ 19 ще даде още веднъж опция за изява на новите надарени основатели в региона на киното. " Екран за нови кинематографисти “ е одобрено авторско събитие и запазена марка на варненското издание на фестивала, което ще се организира за шести следващ път.

Филмовото предизвикателство на София Филм Фест – Варна‘19 ще предложи екран на новите създатели в изкуството, разкривайки непознатия им креативен гений пред публиката. Младите кинематографисти ще имат опцията да показват своите произведения и да се срещнат персонално с известни лица от киносредите, от които да почерпят опит и ентусиазъм за своите бъдещи планове.

  " Талантите и напъните на създателите би трябвало да бъдат насърчавани с небходимите време, пространство и подобаваща аудитория. Каним всички създатели с ползи в региона на киното да споделят с нас своите произведения, с които да разтеглим хоризонтите и познанията на аудиторията за киното и посоката на творчеството, в която се движат актуалните основатели на киноизкуството. “ - показа Александър Николов, уредник на изданието на фестивала във Варна.

Заявки за присъединяване се одобряват до 10-ти март 2019 на е-mail адрес: [email protected], като няма ограничавания както във възрастта на участниците и техния град, по този начин и във времетраенето на филмите.

В рамките на юбилейното 10-то издание на фестивала се планува и стажантска стратегия, ориентирана към младежите, които желаят да бъдат доброволци и да получат скъпи теоретични и практични занимания, заемайки присъединяване в провеждането на София Филм Фест – Варна‘ 19. Всички искащи да се включат могат да го създадат като пишат на посочения за поръчки нагоре имейл или на страницата на събитието във Фейсбук.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР