Броени минути след старта на дебатите по второто четене на

...
Броени минути след старта на дебатите по второто четене на
Коментари Харесай

Корнелия : Няма значение какво се договаря в комисия, решава се в стаичка после

Броени минути след старта на дебатите по второто четене на бюджета на НЗОК водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова застана на трибуната, с цел да попита депутатите знаят ли какво тъкмо гласоподават. И да предизвести, че още веднъж ще стане каша, защото така наречен " дребни бюджети " са свързани с огромния, а там към момента няма изясненост по приходната част.

" Банките бяха цялостни, до момента в който се разпределяха порциите на властта, имаше страсти и интензивност, в този момент като гледаме най-сериозния закон, те към този момент са празни. Правете си заключения кой мисли за народа, кой за порциите на властта ", стартира тя изказването си.

  " Малките бюджети зависят от огромния. В този на НЗОК е очакван трансфер от националния бюджет към този на НЗОК от 2,561 милиарда Трябва сигурност на огромния, с цел да обсъждаме дребните. Сигурни ли сте, че имаме непоклатимост по огромния след вчерашната бюджетна комисия, завършила през нощта? ", съобщи Нинова. И стартира да цитира изказвания на финансовия министър Асен Василев, че " всеки може да го кара през пръсти, стига да се обади на парламентарна група ". Министърът на финансите сподели, че каквото е станало, е лобизъм. Отрича се от личния си бюджет и споделя, че не го признава за бюджет. В обстановка сме държавният бюджет да е оспорен от министъра на финансите. Няма такова нещо в историята на българския парламентаризъм ", ядоса се Нинова.

Тя разгласи, че преди малко водачи се събрали в някоя от стаичките на Народното събрание. " Борисов и Христо Иванов афишират: разбрахме се, ще има бюджет, ще приемем каквото предлага Асен Василев ", сподели тя. Според нея това е пореден образец за заличаване на институцията на бюджетната комисия. Няма комисии, пленарна зала, седнали трима и се разбрали, гневна бе соцлидерката.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР