Броени минути след откриването на 7-ото издание на „Вино и

...
Броени минути след откриването на 7-ото издание на „Вино и
Коментари Харесай

Стотици окупираха Стария град за Вино и гурме СНИМКИ

Броени минути след откриването на 7-ото издание на „ Вино и гурме “ 10 къщи в Стария град се изпълниха с фенове на античната напитка. И сътвориха онази непринудена атмосфера, където културни хора се любуват на благосъстоянието от усети, което предлага виното с разнообразни типове храни.



На паркинга на площад " Александър Малинов " пристигаха огромни проведени групи, които бяха пристигнали единствено за " Вино и гурме ".



Дойде и мощна група дами от град Монтана, които бяха тръгнали по мрачно с цел да посетят Епископската базилика на Филипопол и да опитат напитките от елитния фестивал на сетивата.



Сред тях бяха пастет от конско месо, консервирани по специфичен метод храни, сирена и какво ли още не.

Млади хора обикаляха с огромни цветни фоторамки за самодейността " Подвижен фото ъгъл ". С нея десетки се фотографираха и качваха фотосите си в Инстаграм за играта " Снимка за спомен ".



„ Фестивалът „ Вино и гурме “ се утвърди като дребното братче на „ Дефиле на младото вино “. Тази година присъединяване е рекордно, като за първи път ще опитаме 10 италиански виновност от региона на Венеция “, сподели ръководителят на Съвета по туризъм инж. Любозар Фратев.



На откриването „ Духов оркестър Пловдив “ извърши марша „ Родина “ и „ The Second Waltz” - една обичана на меломаните пиеса от Шостакович. След засвириха „ Контри роудс “ и Канарско хоро.



„ Това е мое обичано събитие и с него гостите на града могат да усетят невероятната атмосфера на Старинен Пловдив и да опитат тези прелестни виновност “, добави зам.-кметът по „ Култура, археология и туризъм “ Пламен Панов.



Според ректорът на УХТ Пламен Моллов, който е съорганизатор на фестивала, „ Вино и гурме “ към този момент е станало нещо като „ гербова марка за Пловдив “.

Къщите в Стария град се изпълниха незабавно с посетители пристигнали да опитат над 200 типа виновност.



Пред всяка къща има щанд, от който може да се закупят жетони за дегустация на вино и храни. Там се продават и специфичните брандирани чаши. Всеки винопроизводител дава подробна информация за региона и метода на подготвяне на виновността.



„ Вино и гурме “ ще продължи през целия ден, а на следващия ден в 18 часа дегустациите ще приключат.

Снимки от Франк Воща

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР