Броени дни след старта на ремонта на моста на международния

...
Броени дни след старта на ремонта на моста на международния
Коментари Харесай

ТИР-ове по тесните улици в община Криводол, хората там недоволстват от трафика

Броени дни след старта на ремонта на моста на интернационалния път Е-79 край врачанското село Краводер жителите на община Криводол са недоволни от натоварения трафик, който поради ремонта е пренасочен в обитаемоте места. По тесните улици се движат в това число и ТИР-ове.

Криводол

Кметът на община Криводол изпрати обезпокоително писмо до регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи с искане за засилен пътен надзор, с цел да не се позволен тежки произшествия.
Петър Данчев, кмет на община Криводол: Опасните моменти са да вземем за пример при учебното заведение, където завоят е на 90 градуса и като минат най-големите ТИР-ове, те надали не удрят в оградата на учебното заведение. Друга рискова точка е в махалата, също завой на 90 градуса и като минах с колата да видя моста се качих на бордюра, щяха да ме сгазят.
Екип на Българска национална телевизия стана очевидец на сходна обстановка на същия завой, когато лека кола едвам съумя да спре и на косъм избегна конфликт с връхлитащ ТИР.
Божидар Борисов, водач: Той зае цялото пътно платно, изобщо няма къде да се разминем тук. Най-страшното ще стане, злополука.
По трасето има десетина сходни завои.
Игнат Костадинов, гр. Криводол: Оня ден два ТИР-а се срещнаха на завоя по този начин, не могат да се разминат и щяха да съборят на индивида къщата, там проличава къде са бутнали бордюрите.
От строителната компания дадоха обещание да съкратят с месец ремонта, само че хората от прилежащите села не имат вяра.
Юлин Георгиев, с. Краводер: Мисля, че в случай че пристигна по-сериозна техника, работата ще се свърши, значи събота и неделя хората са работили, през вчерашния ден валя дъжд, те работят. Но това е доста слаба техника, домашна техника.
Хората се тревожат, че прекосяването на ТИР-вете ще съвпадне с началото на образователната година, а това крие огромни рискове на пътя.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР