Броени дни след преврата, при който бе свален президента Али

...
Броени дни след преврата, при който бе свален президента Али
Коментари Харесай

Габон отново отвори границите си след преврата

Броени дни след преврата, при който бе свален президента Али Бонго, Габон още веднъж отвори границите си. Това съобщи организация Ройтерс.

Военни офицери, водени от военачалник Брис Олигуи Нгуема, взеха властта в страната, като сложиха Бонго под домакински арест. Нгуема бе разгласен за държавен глава. По този метод се постави завършек на 56-годишното ръководство на семейство Бонго.

Превратът бе осмия за последните три години в района на Западна Африка . Смяната на властта в Габон следва преврати в Гвинея, Чад и Нигер, плюс два в Мали и Буркина Фасо от 2020 година насам, тревожейки интернационалните сили със застрашени стратегически ползи.

Лидерите на преврата са подложени на интернационален напън да възстановят гражданското държавно управление. Те обаче оповестиха, че няма да бързат с организирането на избори в страната.

Говорителят на армията уточни, че сухопътните, морските и въздушните граници са още веднъж отворени, тъй като хунтата е загрижена за запазването на уважението към върховенството на закона, положителните връзки с всички страни по света и желае да съблюдава своите интернационалните задължения.

Припомняме, че бе сбъднат в края на август. Хунтата за временен президент. преврата.
 Хунтата в Габон даде обещание да възвърне демокрацията в страната
Хунтата в Габон даде обещание да възвърне демокрацията в страната

Генерал Нгуема твърди, че прекъсването на държавните институции е временно
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР