Броени дни след отпадането на ограниченията у нас за влизане

...
Броени дни след отпадането на ограниченията у нас за влизане
Коментари Харесай

Ръст на резервациите от румънски туристи след отпадането на изискването за PCR тест

Броени дни след отпадането на рестриктивните мерки у нас за влизане на румънски жители, напор от туристи по южното ни Черноморие. Летовници от северната ни съседка започнаха да пълнят хотелите в Слънчев бряг и бяха празнично посрещнати.

Часове, откакто станало ясно, че България отстранява наложителните PCR проби за румънските жители, завалели резервациите в този хотел в Слънчев бряг.

" От 92-ра година съм в този отрасъл. Такъв взрив за няколко часа, за записвания на туристи аз не съм виждал. Преди това имахме записани 300 индивида, които отхвърлиха, споделиха, че няма да дойдат щом ще заплащат по 80 евро за PCR тест за два дни. И когато направиха това на 27-ми май, в границите на четири часа всичките тези хора потвърдиха. Направихме и още към 250-300 резервации, които станаха факт, тъкмо от същия ден хората започнаха да идват ", разкри Венелин Ташев, хотелиер.
Въпреки отпадането на PCR теста, някои от румънците не били разбрали и се тествали за Коронавирус, преди да дойдат на почивката си в България.

" Ние трябваше да си създадем наложителния лабораторен тест и едвам по-късно хората на границата ни споделиха, че от петък не е наложително. Това ми е първото посещаване тук, само че не се опасявам. Харесвам времето, одобрявам хората, това беше значима смяна за мен и съм доста удовлетворен ", споделя Калин Александро, туристи от Румъния.

" Ще отида до плажа, одобрявам празненствата към басейна. Аз съм имунизирана и не се тормозя. Влязох в България единствено с персоналните си документи ", сподели Александра Мари, екскурзиант от Румъния.

Междувременно продължава и имунизацията на туристическия отрасъл в Слънчев бряг.

А хотелиерите упорстват да паднат Коронавирус рестрикциите и за другите страни в Европа, на които сектора разчита за избавяне на летния сезон.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР