Броени дни след като встъпи в длъжност, служебният кабинет се

...
Броени дни след като встъпи в длъжност, служебният кабинет се
Коментари Харесай

Важните новини във ФАКТИ за 13 август


Броени дни откакто встъпи в служба, служебният кабинет се оказа с нови, по-високи заплати. Причината е, че се е вдигнала междинната заплата в публичния бранш, от която зависят възнагражденията на държавните мъже и дами, пресмята " Нова телевизия ".

Най - съществено е нарастването на президента Румен Радея, който показва, че е обществен държавен глава по време на двата си мандата.

Убийство в пернишкото село Кладница. Швейцарският предприемач Удо Ланге е открит мъртъв в дома му. Първоначалният оглед не е посочил следи от принуждение, само че часове по-късно проверяващите потеглят по горещи следи, осведоми Българска национална телевизия.

Тялото на Ланге е открито в гараж от неговата брачна половинка. Смъртта на 68-годишния мъж е изглеждала естествена и медиците, пристигнали на място, не са разкрили следи от принуждение. По време на аутопсията обаче е открита рана в долната дясна част на шията, която минава през белия дроб. И тук също има противоречив миг.

За шеф на звеното е посочен кадър на ГЕРБ - 39-годишният Георги Темелков, който от дълги години гравитира край партията на Бойко Борисов, написа " Капитал ".

Това е първото деяние на прясно назначения шеф на Агенция " Пътна инфраструктура " Иво Иванов. Той е назначил Темелков в деня, в който оглави АПИ. Самият Иванов бе управлявал тола от времето на служебното държавно управление с районен министър Виолета Комитова до към 20 юли, когато е бил отхвърлен, твърди още изданието.

Според Камарата на автомобилните превозвачи в България един от методите, по който може да бъде подсилен българския консуматор и транспортьор е въвеждането на отстъпки от тол таксите на база месечно изминатите километри. От Камарата към този момент са били предложили този вид още на предходното управление на министерството на районното развиване и благоустройството (МРРБ) и Министерство на превоза и известията (МТС), само че тогава това предложение, съгласно тях даже не било разисквано, излиза наяве от публикувана публична позиция на Камарата.

Втори път не бих влезнал в коалиция, където имаме „ троянски кон “. Пред обществото ти получаваш целия негатив от общото ръководство и „ но имахме „ троянски кон “ вътре “ звучи като опрощение “, съобщи някогашният министър председател Кирил Петков пред " Дарик радио " и призна: „ Направих неточности. Огромна неточност беше това със заплатата за Украйна, което споделих. Получих вълна от рецензия, ненапълно с право “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР