Броени дни, след като планираните за това лято Олимпийски игри

...
Броени дни, след като планираните за това лято Олимпийски игри
Коментари Харесай

Заради маските: Гняв срещу премиера на Япония 

Броени дни, откакто плануваните за това лято Олимпийски игри в Токио бяха отсрочени, напрежението в Япония, подбудено от новия ковид, не стопира да пораства. Премиерът Шинзо Абе се изправи пред мощно публично неодобрение поради решението на държавното управление да даде единствено по две маски за многократна приложимост на всяко домакинство, споделя CNN.

Очаква се те да бъдат изпратени до фамилиите по пощата до края на месеца.



Реакцията против министър-председателя провокира подигравателни мнения и колажи в “Туитър” с хаштагове " Abe's mask " и " Screw your two masks”.



Особено известен стана фотомонтаж, при който Абе е изобразен с две маски върху лицето му.

В обществените мрежи политиката му беше наречена “AbeNоmask policy”. С този хаштаг се популяризира и язвителен мийм, което демонстрира по какъв начин известни анимационни герои споделят една маска с цялото си семейство.



Броят на инфектираните в Япония не стопира да нараства - към този момент е над 2600, а умрелите са 63. При население от близо 125 милиона души, страната е тествала до момента единствено 30 000 от тях. За съпоставяне, прилежаща Южна Корея, където живеят към 51 милиона души, е направила близо 395 000 теста.
ТВ фабрика в Япония стартира да създава маски, с цел да помогне в борбата с ковид От „ Шарп “ се надяват по този метод да обезпечат по този начин нужната отбрана на хора от целия свят
Затова и доста здравни специалисти считат, че е допустимо в Япония да се основава подправено чувство за сигурност в битката против COVID-19. На този декор има дефицит на защитни екипировки и маски, а едвам от няколко дни е наложена възбрана за влизане в страната на пасажери от 73 страни.

Засега държавното управление не афишира изключително състояние и не упорства хората да си стоят по домовете. Днес обаче губернаторът на Токио Юрико Койке разгласи, че обстановката става все по-сериозна и прикани съгражданите си, които са близо 14 милиона, при опция да работят отдалечено, да заобикалят питейни заведения, заведения за хранене и обществени събития до 12 април.

До 6 май са затворени учебни заведения, музеи, зоологически градини.

Смята се, че при разгръщане на епидемията локалната здравна система не би издържала. Японски медии настояват, че в последните дни в някои лечебни заведения е настъпила суматоха, откакто изненадващо са засечени носители на вируса.



Пациентите не са били с ясно изразени признаци и по тази причина терзанията са, че може да са заразили както лекари, по този начин и други пациенти. Едва през вчерашния ден някои лечебни заведения са почнали да лимитират визитите на външни хора.

Безпокойство провокират и икономическите провокации, с които се сблъсква Япония, изключително поради отлагането на олимпиадата. Преди дни ръководещите дадоха обещание пакет от ограничения в размер на 556 милиарда $.

Много представители на свободни специалности, измежду които и свързани със половата промишленост, не бяха включени в тези помощи, което провокира вълна от неодобрение. Секс бизнесът, развиван в по-бедните региони на Япония, регистрира съществени загуби поради неналичието на клиенти.
Заразени* Нови случаи Починали Излекувани България 485 28 14 30 Света 1041106 26041 55203 222332 Заразени* Нови Починали България 485 28 14 Света 1041106 26041 55203
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР