Броени дни след като новата детска онкоболница в Букурещ получи

...
Броени дни след като новата детска онкоболница в Букурещ получи
Коментари Харесай

Румъния: Изграждат още един корпус на новата детска онкоболница в Букурещ

Броени дни откакто новата детска онкоболница в Букурещ получи позволение за употреба, 50 деца към този момент се лекуват в нея, а неправителствената организация „ Дари живот “ разгласи, че стартира да строи втори корпус на лечебното заведение, написа romaniajournal.ro.

Болницата за онкоболни деца бе построена със средства, събрани от дарения на повече от 350 000 физически лица и над 8000 компании в границите на план на „ Дари живот “, който бе осъществен в рекордно къси периоди.

Тя проработи и пое настанените досега деца в отделенията по онкология, неврохирургия, хирургия и реанимация в остарялата постройка на болничното заведение „ Мария Кюри “.

Преместването беше осъществено в границите на няколко дни благодарение на донори и спонсори, като бяха обезпечени всички условия за сигурност и комфорт на децата.

„ Това беше фантазия за повече от 350 000 души, които се причислиха към този „ вманиачен план “, и на повече от 8000 компании. За децата е наслада – в 7 часа тази заран те бяха на новото място. Знам историята на едно дете, което в остарялото поделение лежеше неподвижно в леглото, само че тук за първи път стана и пристигна в стаята за игри. Познавам и още едно дете, което не говореше, само че изрече първите си думи тази заран “, сподели Кармен Ускату, президент и създател на Асоциацията „ Дари живот “.

„ Преместването на пациентите в болничното заведение, издигната от „ Дари живот “ с поддръжката на донори и спонсори, бележи края на един доста комплициран стадий от нашия план. Това е победа, която дава смисъл на всеки жест, всяка битка, всяка секунда работа и всяка проливам, дарена от хората. Това е успеха на живота, вярата, солидарността и професионализма над заболяването и системата. Отсега нататък възможностите на децата за възобновяване ще се усилят и прочувственото влияние на заболяването ще бъде по-малко “, разяснява Оана Георгиу, вицепрезидент на Асоциация „ Дари живот “.

След като първите деца се реалокираха в новата болнична постройка, неправителствената организация отваря нова глава – тя ще построи втора болнична постройка, което ще даде опция остарялата детска болница „ Мария Кюри “ да бъде напълно преместена.

Снимка: Facebook, Кармен Ускату от " Дари живот "
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР