Броени дни преди вота на 4 април предизборната надпревара е

...
Броени дни преди вота на 4 април предизборната надпревара е
Коментари Харесай

В седмицата преди изборите: Какво предлагат партиите за рест...

Броени дни преди вота на 4 април предизборната конкуренция е в разгара си и претендентите за идващия мандат в Народното събрание чертаят своите хрумвания за ярко бъдеще в опит да ни убедят, че могат да изведат България от дъното на европейските ранглисти за витален стандарт, БВП и вложения.

„ Марица “ ревизира какво дават обещание основните предизборни документи на главните партии по значимите въпроси, касаещи стопанската система, бизнес климата, финансовата и обществената политика. След ГЕРБ И Българска социалистическа партия, тази седмица ще погледнем другите партии с късмет за парламентарно показване.

Републиканци за България

Новата дясна партия излиза на изборите с една от най-сериозните стратегии от над 50 страници. Републиканците са заложили няколко основни точки в платформата - връщане към политиката на строга финансова дисциплинираност, влизане в еврозоната при сегашния обменен курс на лв. по отношение на еврото и понижаване на чиновниците на държавната администрация на половина и 50 % увеличение на заплатите на останалите.



В данъчната си политика партията ще търси опазване на плоския налог върху приходите и облагата, действителен все още, само че като точка е заложено разширение на обсега на патентните налози като мярка за дребна бизнес. В стопански проект Републиканци за България оферират основаване на бизнес хъбове във всеки от шестте стопански региона за развиване, както и въвеждане на ускорена обезценка за огромния бизнес.

Демократична България

Десните по традиция излизат и на избори с подробната стратегия, включваща детайлни ограничения в 35 обособени категории. Коалицията обвързва директно цялата си стратегия като пакет от взаимосвързани ограничения. Прилагането на всички структурни и административни промени съгласно Демократична България ще разреши над 50 милиарда лв. от Европейски Съюз да бъдат усвоени на 100% от предприятията и страната. Другата цел е повишение на частните задгранични вложения с 2 милиарда лв. всяка година, като в края на мандата те би трябвало да доближат 10 милиарда лв. годишно.

Според обединението, основно за ускореното икономическо развиване е електронното ръководство, което да пристигна с дигитализиране на 70 % от услугите. От Демократична България са безапелационни, че сега страната не употребява цялостния си капацитет и изпуска основни благоприятни условия да се трансформира в съвременна дестинация за вложения. Ключов акцент за бизнеса обаче е концепцията на десните за развиването на районите посредством фискална децентрализация и прекачване на повече пълномощия на локалните управляващи.

ИТН

В доста по-стегнат тип партията на Слави Трифонов слага 5 стопански акцента с съответни периоди. На първо място е реализиране на поредно и стабилно икономическо развиване, следвано от по-добър надзор и достъп до източниците на финансиране като пиедестал за развиване на стопанската система. Децентрализацията на стопанската система също е акцент на партията, дружно със основаване на условия за нововъведения в бизнеса. Всичко това от партията считат, че могат да създадат за 4-годишен мандат.

Във финансовата политика акцент е преструктуриране на разходната и приходната част на държавния бюджет, с оглед реализиране на функционално бюджетно равновесие и цикличното му балансиране, както и поетапно понижаване на бюджетния недостиг до 1 % в границите на един мандат.

Ключова е и концепцията за осъществяване на политика по понижаване на данъчно-осигурителната тежест и въвеждане на необлагаем най-малко. Другите оферти са по-скоро свързани с възстановяване на контрола по осъществяването на настоящи ограничения и закони.

Движение за права и свободи

От Движение за права и свободи оферират интензивен, догонващ, новаторски стопански напредък и съществено насочване към „ зелена стопанска система “, което да обезпечи дълготрайни вероятности за развиване пред страната. От партията ще работят също по този начин и за развиване на стопанска система на знанието - цифровизация и високи и водородни технологии, поддръжка на IT бранша, развиване на „ стопанска система на нематериалните активи “.



В Движение за права и свободи считат, че насърчаването на вложенията ще стане посредством дейната помощ на страната и присъединяване й във всички етапи на капиталовия развой за ускоряването му. От партията обаче не оферират никакви съответни данъчни или фискални политики, както и ограничения, които бизнесът може да чака в приходната или разходната си част вследствие на тези политики.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР