Броени дни преди старта на новия сезон на “Гласът на

...
Броени дни преди старта на новия сезон на “Гласът на
Коментари Харесай

Фолкпевицата Галена: Децата ми много се вълнуват от участието ми в "Гласът на България"


Броени дни преди старта на новия сезон на “Гласът на България ” – тази неделя от 20:00 часа по bTV, звездната Галена, която е един от треньорите в деветото издание на музикалното шоу у нас, даде особено изявление за. За страстите, фантазиите, упованията, новите участници, гласовете и по какъв начин фамилията й гледа на присъединяване й в „ Гласът на Българи “ – четете на страниците на изданието. Тук можете да видите част от изявлението:

Галена, за следващ път влизате в журито на " Гласът на България ". На какво сте подготвена, тборът Ви да стане отново победител?

Първият сезон на " Гласът на България " беше едно прелестно преживяване за мен, по тази причина когато ме поканиха още веднъж тази година, даже за момент не се поколебах дали да приема. Отнасям се извънредно съществено към ролята си на треньор и държа да основа това чувство за тим, за единност в участниците, които са ме избрали. Победата не е непременно, за мен е значимо тези млади девойки и момчета, които са несъмнено доста надарени, да научат нещо по време на предаването, да показват себе си по допустимо най-хубавия метод пред феновете на бТВ и да завоюват благосклонностите на бъдещите си фенове. В този ред на мисли, аз още веднъж ще дам всичко от себе си да ги поддържа и да ги направлявам, само че успеха ще бъде реалност, единствено в случай че те я пожелаят и подохдят с нужната съвестност към това начинание. По малкия екран може да наподобява, че те просто излизат на сцената и изпяват песента си, само че зад тези пет минути стоят десетки часове труд и подготовки, убеждавам ви, че по никакъв начин не е елементарно.

Разкажете виждате ли се с предходни участници от вашия тим?
Разбира се, подкрепям връзка с множеството в обществените мрежи, някои от тях са идвали на мои участия през годината, постоянно ми е безпределно прелестно да ги видя, да ги поканя на сцената, да си попеем. Разказват ми по какъв начин предаването е трансформирало живота им и по какъв начин са осъзнали, че няма значение, че не са спечелили формата, тъй като когато работиш за фантазията си, нещата се случват. Повечето от тях към този момент имат издадени свои авторски песни, които аз постоянно с наслада споделям с моята публика. Много се гордея и с развиването на кариерата на Петя Панева, тя има много изяви, работи интензивно, даже сега приготвя независим концерт и имам вяра, че ще се подреди до огромните имена в българската фолклорна музика.

Снимка: bTV


Как си обяснявате - за какво в последно време има все по-рядко артисти, които извършват попфолк, както и такива, които пеят на български по време на надпреварата?
Това ми е малко болна тематика, доста мнения доближиха до мен предходната година по отношение на това, че се пее най-вече на британски език. Когато зависи от мен, аз постоянно ще поддържам и промотирам българската музика, без оглед на род и жанр. Обаче не можем да съдим участниците, които избират да се изявят с песни на британски, всеки има право да слуша и харесва музиката, която му подхожда и е обикновено да избере да се показа с нея. Още повече, че музикален усет се възпитава и в случай че не е имало кой да ги запознае с нашите прелестни песни и реализатори, няма по какъв начин да бъдат привлечени от тях. Има го и този миг, че изборът на ария е основен детайл в представянето на даден участник, тя би трябвало да бъде такава, че да покаже цялостния му гласов капацитет, да бъде позната и да влияе на публиката, да не е прекомерно преекспонирана, а след толкоз години е все по-трудно да се намират подобаващи песни. Колкото до попфолка - обратно на всеобщото разбиране попфолк не се пее елементарно. Малцина са тези, които напълно владеят гласа си и съумяват да извършват попфолк по метод, който да допира сърцето. Но допускам, че главната причина, заради която участниците странят от нашия род, е че въпреки да е най-масовата и слушана музика, попфолкът е и най-критикуваната. Но се надявам тим Галена и тази година прелестно да изненада феновете, единствено това ще кажа.

Двете ви момчета какво мислят за " Гласът на България "? Дават ли ви препоръки, с какво се занимават, имат ли скрити или очевидни гении?
Стефан и Александър доста се вълнуват от присъединяване ми в предаването. Събираме се цялото семейство всяка неделя да гледаме, Алекс постоянно изрича мнение по отношение на участниците, моли ме да го взема с мен да натиска бутона. Стефан към този момент е младеж и е малко по-обран в страстите си, доста е любознателен и доста дисциплиниран. Алекс е на 5 и половина, както той обича да акцентира, и е цялостна диаметралност на брат си. Обожава внимание, обожава сцената, не пропуща опция да се изяви, обича аплодисментите, доста е артистичен и с много капризен темперамент. Отсега се вижда кой ще тръгне по пътя на тате и кой по този на мама (Смее се). Ние, несъмнено, ще ги подкрепим във всяко тяхно начинание и постоянно ще се стараем най-много да ги възпитаваме да бъдат положителни хора.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР