Броени дни преди старта на кампанията за местните избори претендентите

...
Броени дни преди старта на кампанията за местните избори претендентите
Коментари Харесай

Битката за местния вот – каква е картината в големите градове?


Броени дни преди старта на акцията за локалните избори кандидатите на главните политически сили за огромните градове към този момент са ясни. Техният лист беше запълнен след дълго очакване с анонсирането на претендента на ГЕРБ за кмет на София. Той се оказа досегашният шеф на " Новини и настоящи излъчвания " на бТВ Антон Хекимян. Кой с какви настройки влиза в борбата за локалния избор и кои ще са най-интересните конфликти по места? По тематиката работи Анелия Джамбазка.

Васил Терзиев беше първата оповестена кандидатура за кмет на София, той е повдигнат от 3 партии – ПП-ДБ и Спаси София. Терзиев е създател на една от най-успешните софтуерни компании у нас.

Ден преди крайния период ГЕРБ разгласи претендент за кмет на София. Изборът е Антон Хекимян , който е дълготраен публицист, а от 2020г. насам и шеф на отдел Новини в БТВ.

Проф. Вили Лилков влиза в борбата за столицата, повдигнат от обединяването " Синя София ". Лилков е някогашен десен народен представител и общински консултант. Известен е с антикомунистическата си позиция и проучванията си в региона на режима след 1944г.

Коалицията " Левицата! " и Българска социалистическа партия издигнаха общ претендент за локалния избор в София, това е Ваня Григорова . Тя е някогашен стопански консултант в синдиката КТ „ Подкрепа “.

 

 

Двама математици от ПП-ДБ и ГЕРБ се изправят един против различен в конкуренцията в Пловдив. Костадин Димитров от ГЕРБ и проф. Ивайло Старибратов от ПП-ДБ.

Димитров е кмет на регион " Тракия " в Пловдив от 2011 година насам. Старибратов е заместник-председател на просветната комисия в Народното събрание и е някогашен народен представител.

Кандидатурата на Има Такъв Народ е депутатът Станислав Балабанов . Той е прочут като публицист, сценарист и ефирен водещ.

 

Иван Портних , ГЕРБ - той ръководи морската столица от 2013г. насам. С ръководството на Портних във Варна са свързани редица кавги. Последно Апелативната прокуратура във Варна стартира досъдебно произвеждане за закононарушение по работа, обвързвано с преодоляването на Пловдивския панаир.

Благомир Коцев е повдигнат от ПП-ДБ, той е сегашни регионален шеф. Дни преди предизборната акция Коцев получи обвиняване от Портних, че компании, свързани с него провалят общината. Той има дълготраен опит в областта на ръководството на кораби, както и в ресторантьорството и хотелиерството.

Коста Стоянов е номинацията на „ Възраждане “. Стоянов е депутат и е бил общински консултант и заместник-кмет на Бяла.

 

Даниел Панов , ГЕРБ - той е кмет на Велико Търново от 2011г. насам.

Йордан Терзийски е изборът на ПП-ДБ за кандидат-кмет в остарялата столица. По обучение той е математик и проектант. Терзийски е народен представител в последните два Народното събрание.

 

Дългогодишният кмет на Бургас от ГЕРБ Димитър Николов още веднъж влиза в конкуренцията за локалните избори. Той е кмет на морския град от от 11 ноември 2007 година

Станимир Баев , Българска социалистическа партия – той е заместител шеф на Природоматематическата гимназия в града.

Тодор Иванов , Има Такъв Народ - Иванов е и регионалният координатор на партията в града. Той е инженер, приключил е и промишлен мениджмънт.

Тодор Ангелов, " Възраждане " - ръководител на тракийското сдружение " Екзарх Антим I ".

 

Сред имената в борбата за града на липите са сегашния кмет Живко Тодоров от ГЕРБ. Тодоров се кандидатира за четвърти път.

Иван Върляков от Българска социалистическа партия е iИзпълнителен шеф на Регионалната асоциация на общините и учител в Тракийския университет.

Искра Михайлова от " Възраждане " е народен представител в последните три Народното събрание.

 

Шефът на УМБАЛ “Канев ” Русе Иван Иванов ще бъде претендентът на ГЕРБ за кмет на Русе. Иван Иванов е взел решението си в последните дни, откакто е имал диалози персонално с водача на ГЕРБ Бойко Борисов.

Адвокат Рена Стефанова е претендентът за кмет на Русе на коалиция " Продължаваме Промяната - Демократична България ".

Пенчо Милков е номиниран от всички локални структури на Българска социалистическа партия. Пенчо Милков е определен за кмет на Русе на локалните избори през ноември 2019 година Тогава той е един от дребното пробиви на Българска социалистическа партия, побеждавайки някогашния кмет на града от ГЕРБ Пламен Стоилов.

Анатоли Станев е претендентът за кмет на Има Такъв Народ в Русе. Анатоли Станев бе регионален шеф в Русе. Той е правист и юрист. Бил е член на Софийската адвокатска гилдия. Станев беше и шеф на Регионалната ревизия по околна среда и водите в Русе преди да заеме поста на регионален шеф.

 

В Благоевград, главните кандидати за кметския пост са досегашният кмет Илко Стоянов , който завоюва доверието на гласоподавателите като лице на Има Такъв Народ. Този път обаче той се явява в конкуренцията повдигнат от ГЕРБ.

Кандидатът на ПП-ДБ за Благоевград е Методи Байкушев . Той е юрист, учител и цивилен деятел.

Станислав Богдански е претендентът на Има Такъв Народ за кмет на Благоевград.Той е народен представител в 49-ото Народно заседание. Член е на парламентарните комисии по електронно ръководство и осведомителни технологии и по предварителна защита и противопоставяне на корупцията, на 33 години и по специалност е осигурител.

Николай Шушков – Българска социалистическа партия. Той ще се яви като самостоятелен, повдигнат от Инициативен комитет, чийто ръководител е някогашният кмет Лазар Причкапов. 

 

Хасан Азис, който ръководи Кърджали от 20 години, няма да бъде номиниран още веднъж за кмет на Кърджали - изборът на Движение за права и свободи пада върху Ерол Мюмюн . Според Азис, Мюмюн е квалифициран и заслужен претендент, който ще наследи години на отлична работа в община Кърджали, както и квалифициран екип.

Радослв Милев , ПП-ДБ – към този момент втори мандат е общински консултант в Кърджали.

Кандидатът на ГЕРБ за кмет на община Кърджали е регионалният шеф Никола Чанев . Той е финансист по обучение, данъчен чиновник по специалност.

Константина Карабоюкова е изборът на Българска социалистическа партия. Тя е водач младежката организация в региона.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР