Броени дни преди началото на Световното първенство по футбол, в

...
Броени дни преди началото на Световното първенство по футбол, в
Коментари Харесай

В навечерието на Мондиал 2018: Русия и Украйна са притеснени за ситуацията в Донбас

Броени дни преди началото на Световното състезание по футбол, в Русия и Украйна са обезпокоени за обстановката в Донбас и опцията за ескалиране на напрежението, означават от редакцията на швейцарския вестник Die Neue Zuercher Zeitung, представени от организация " Фокус ".
Както в Москва, по този начин и в Киев се притесняват от вероятни военни дейности в сянката на огромното спортно събитие . В тази връзка президентът на Руската федерация Владимир Путин насочи недвусмислено предизвестие: в случай че държавното управление в Киев реши да употребява Мондиал 2018 за военни дейности против следените от сепаратистите Донецк и Луганск, слага под опасност държавността на Украйна.
Москва може и да подозира Киев в планирането на съответни ходове, само че и украинците имат същите опасения. Едва ли някой от тях е не запомнил по какъв начин незабавно след Олимпийските игри в Сочи Русия стартира интервенция за присъединение на Кримския полуостров към територията си.
И двата сюжета основават задоволително предпоставки за терзания в Москва и в Киев . Междувременно в късните часове на понеделник министрите на външните работи на „ нормандската четворка “ (Франция, Германия, Русия и Украйна) ще се съберат в Берлин за разискване на обстановката в източната част на Украйна. Срещата е първата по рода си след повече от 16 месеца спиране на съвещанията на формата. Организирането ѝ от Федерална Република Германия наподобява е в точния миг.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР