Броени дни преди началото на Коледното си турне Бяла Коледа“,

...
Броени дни преди началото на Коледното си турне Бяла Коледа“,
Коментари Харесай

Васил Петров се върна от острова на Джеймс Бонд

Броени дни преди началото на Коледното си турне „ Бяла Коледа “, Васил Петров провокира екстаз в Сардиния. След като дебаркира върху обичания остров на сътрудник 007 в Средиземно море, българската джаз легенда подвигна още веднъж на крайник феновете на изящната музика на влиятелна джаз сцена в столицата Каляри.

Взискателната интернационална аудитория приветства с овации музиканта покрай красивите плажове, където Роджър Мур преди време снима класиката за Джеймс Бонд „ Шпионинът, който ме обичаше “. От Каляри, където се организира музикалното събитие, е и Катерина Мурино – ослепителната италианка, нашумяла с присъединяване си в шлагера за Бонд „ Казино Роял “ с Даниел Крейг. Сардиния е едно от най-горещите места и за шоубизнеса, и за музикалния хайлайф. Плажовете и яхтите са заети от звезди като Бионсе и Джей Зи, Ирина Шайк и Брадли Купър, Роби Уилямс, Лени Кравиц и Дензъл Уошингтън, а джазсцената събира най-големите звезди.

Концертът бе изпълнен взаимно с оркестъра на Паоло Карус, един от най-известните и ценени джаз пианисти и композитори на Сардиния, и е част от поредност културни събития проведени от „ Jazz in Sardegna ”  в влиятелни джаз клубове и театри. Това е третата покана към Васил Петров от Микеле Палмас, шеф на интернационалния джаз фестивал – European Jazz Expo и създател на „ Jazz in Sardegna ”. През 2016-та и 2017 година той гостува на джаз фестивала в съпровод на сардинския Биг Бенд на Паоло Нонис. В 42-годишната си история „ Еuropean jazz expo “ е бил хазаин на Майлс Дейвис, Би Би Кинг, Ди Ди Бриджуотър, Чик Кърия, Рей Чарлз, Джо Кокър, Джеймс Браун, Дизи Гилеспи, Хърби Хенкок, Рей Джелато, Омар Соса, Бил Фризъл и саксофониста Джо Ловано и други.

Успехът на Васил Петров в Сардиния идва седмица преди Коледното му турне „ Бяла Коледа “. През декември той показва нова празнична стратегия. Първият концерт е на 14 декември в Перник, на сцената на Драматичния спектакъл, на 15 декември е във Велико Търново, в читалище „ Надежда “, на 16 декември – в Търговище, в Драматичния спектакъл, и на 19 декември – в хасковското читалище „ Заря “. В „ Бяла Коледа “ Коледните класики са създадени в аранжименти в суинг, джаз, поп звучене и впечатляващи валсове, възпявайки вярата в идното Рождество Христово. На сцената с Васил Петров са Врачанска филхармония, Йордан Тоновски джаз трио с маестро Христо Павлов. Специални посетител солисти са брилятната цигуларка Зорница Иларионова и сопраните Таня Лазарова и Мария Божилова. В програмата са White Christmas на Ървинг Бърлин, Silent night, What ever happened to Christmas, Silent Night, Ave Maria, авторска ария по текст на Архимандрит Серафим „ Рождество Христово “ и други.

Празничното му турне продължава и с още два концерта „ Коледа с Васил Петров “ с оркестъра на Държавна Опера Русе с маестро Димитър Косев, ще му партнира и сопраното Даниела Караиванова! Концертите ще се проведат в град Русе на 21 декември на сцената на Доходно здание, и на 22 декември в Габрово в зала „ Възраждане “. Всички концерти са с начален час 19:00ч.

Билетите са към този момент в продажба на касите на залите.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР