Броени дни преди местните избори – кандидатите за кмет на

...
Броени дни преди местните избори – кандидатите за кмет на
Коментари Харесай

Дебатът за София: Васил Терзиев и Антон Хекимян се изправят един срещу друг в битка на идеи

Броени дни преди локалните избори – претендентите за кмет на София Васил Терзиев (ПП-ДБ и „ Спаси София ”) и Антон Хекимян (ГЕРБ-СДС) се изправят един против различен в борба на хрумвания.

Защо аз би трябвало да бъда кмет?

„ За да приключим започнатите линии на метрото, с цел да построим нови линии, да изградим по 100 километра тротоари на година, да изградим по 100 паркинга в междублоковите пространства, с цел да подредим града си, да подновим и продължим да възобновяваме градския превоз, да създадем живота на софиянци по-сигурен и този по-чист, по-сигурен и по-подреден град да е обвързван напълно с екологията и с положителния живот на хората ”, изясни Хекимян.

„ Защото не съм кукла на конци. За да стане София този град, би трябвало храброст, увереност, подготвеност, сериозен екип. Нещо, което аз съм потвърдил през годините, че мога да върша. Смятам, че ще се оправя и в този момент ”, уточни Терзиев.

Защо съперникът ми не би трябвало да стане кмет?

„ Защото господин Терзиев е повдигнат от партии – партиите на смяната, които разочароваха всички през последните години, които обещаваха какво ли не и нищо от това не се случи. Голяма част от програмата, която показват Васил Терзиев и Борис Бонев, е единствено положителни пожелания и не е реализируема ”, твърди претендентът на ГЕРБ-СДС.

„ Защото няма по какъв начин човек, който е взел решение да стане кмет за два часа, на който са му дали екипа, дали са му програмата и който съставлява партия, която 18 години е управлявала София и по-голямата част от това време и на национално равнище, и не е намерила инструментите да осъществя тези хрумвания, които се претоплят от стратегия на стратегия, няма по какъв начин да ги осъществя ”, акцентира претендентът на ПП-ДБ и „ Спаси София ”.

Къде в София не бих завел посетители от чужбина?

Антон Хекимян сподели фотография на тротоар към църквата на Семинарията, който сподели, че не харесва и не би завел там чужденец. Васил Терзиев сподели фрагменти от 153 Спортно Училище в „ Надежда ”, които показвали разликата сред положителните планове и реализацията им.

Парите на София

Хекимян съобщи, че в програмата си не възнамерява повишение на налози. „ Ще изискам София и Общинския съвет, дружно с Националното съдружие на общините, да работят по този начин, че в града да се връщат най-малко 2% от налозите на софиянци, с цел да може тези пари да бъдат вложени в кварталите и в построяването на добра инфраструктура ”, даде обещание той.

Терзиев също съобщи, че няма да подвигат налози и такси, преди да покажат на софиянци, че могат да ръководят парите им отговорно. „ Капиталовата стратегия не се извършва консистентно, има стотици милиони несъбрани отговорности, стотици милиони изтичат не по предопределение. Ще работим с този запас, с цел да осъществяваме концепциите си ”, разясни той.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР