Броени дни преди летище София да се превърне в отворена

...
Броени дни преди летище София да се превърне в отворена
Коментари Харесай

Нови електронни гишета на летище София съкращават времето за проверки

„ Броени дни преди летище София да се трансформира в отворена врата към Шенгенското пространство, се вкарва автоматизирана система за инспекция на бордни карти. Това е доста значимо предвид на наближаващите празници и на летния сезон, когато броят на пътуващите пораства “ , съобщи заместник-министърът на превоза и известията Анна Михнева-Натова на откриването на новите смарт гишета на Терминал 2 .

С отпадането на паспортната инспекция при пътешестване със аероплан в границите на съвсем цяла Европа от 31 март и с новите електронни гишета, пътуващите от и до летище София ще прекарват по-малко време в очакване на летищни инспекции , сподели още заместник-министър Натова.

По думите й осъществяването на уговорките на концесионера на летище София се разисква от време на време на взаимен комитет в Министерството на превоза и известията .

„ С изключително внимание следяхме подготовката на летище София за приемането на страната ни в Шенген и за осъществяването на условията. Паралелно с това оказваме подпомагане на концесионера за административните процедури, свързани с модернизацията на летището. Очакваме резултатите да бъдат забележими и измерими в усъвършенстван комфорт за пасажерите и уголемен потенциал на софийското летище “ , добави тя.

Главният изпълнителен шеф на СОФ Кънект Хесус Кабайеро изясни, че новата смарт система дава опция за три пъти по-бързо прекосяване на пасажерите . Едно от гишетата е предопределено за хора с лимитирана подвижност . Софтуерът прочита постоянните бордни карти, които могат да са електронни или на книжен притежател.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР