Броени дни преди края си - 48-ото Народно събрание разглежда

...
Броени дни преди края си - 48-ото Народно събрание разглежда
Коментари Харесай

На първо четене: Депутатите обсъждат механизма за разследване на главния прокурор


Броени дни преди края си - 48-ото Народно заседание преглежда на първо четене механизма за следствие на основния прокурор. С процедурни хватки депутатите съумяха да забавят за следващ път влизането на тези текстове в пленарната зала. Малко пред 12 ч. те започнаха да ги гледат всъщност.

Промените в действителност са в два съществени закона. Единият е Законът за правосъдната власт, а вторият е Наказателно процесуалния кодекс.

Въвеждат се механизми, с които се управлява основният прокурор. Той може да бъде разследван, също по този начин ще може да бъде отстраняван от работа, ще се одобряват материалните правила. Тоест че ще може да бъде разследван, а едвам по-късно с измененията в Наказателен кодекс.

По предложение на и „ “ две други точки изместиха обратно в дневния ред механизма за надзор на основния прокурор.

Заради това разбъркване и желаеха пренареждане на дневния ред. И отпадане на обезщетенията за газ за битовите консуматори. В дебата се включиха и другите партии. Така за следващ път контролът на основния прокурор се отсрочи.

Контрола към този момент е в пленарната зала и сега текат разискванията. По-късно денем депутатите ще изслушат и външния министър за проблема, при който беше пребит български жители в Северна Македония и удължиха времето до безспир за приемането на безусловно всички точки. Тоест през днешния ден може да има даже среднощно съвещание.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР