Броени дни преди Коледа и Нова година, когато всички обмислят

...
Броени дни преди Коледа и Нова година, когато всички обмислят
Коментари Харесай

„Дай път“ в „Темата на NOVA“

Броени дни преди Коледа и Нова година, когато всички обмислят дали и накъде да поемат, с цел да посрещнат светлите празници, репортерът Велина Сашева и операторът Кирил Тасев показват автомобила освен като желязо, а като другар, специалност, занимание и независимост да тръгнеш на дълъг път.

„ Какъвто съм аз, такава ми е колата ”, споделя един от героите на Темата – таксиметров водач. Таксиметровите водачи , тъй като такава им е специалността, виждат от колите си доста. А колата им служи за бездънен разбор. Освен това тя също има душа, нервна система, сърце, мозък и мускулатура. Какви секрети за тях ще ни разкрият автомонтьорите, очаквайте в Темата на NOVA.

За живота на път, за заболяванията на колите, за манията да ги притежаваме или пък да възкресяваме ретро модели, за радиото като душата на един автомобил – за всичко това тази неделя споделя „ Дай път ”.

Всяка стъпка може да е странствуване. А във всяко странствуване има искра. За някои това е колата, за други – ходенето пешком, с тролей, рейс, трамвай, метро, трен, аероплан или лодка. Няма никакво значение къде е искрата, стига да я пазим... И да ѝ позволяваме да пламне. Какво обичаме и по какъв начин го изричаме е без значение, в случай че съобразим, че и другите към нас карат, ядосват се, бързат, изчакват. Или просто желаят да помълчат. Шофирането издава за нас повече, в сравнение с бихме желали да кажем на непознати. Сближава, без да знаем.

Авторът Велина Сашева е ретро фанатик, има специфичен модел „ Москвич “ и носи фотографията му постоянно със себе си. Тя демонстрира с възприятие за комизъм една непредвидена позиция към транспортното средство – един от актуалните знаци на придвижването и на желанието на хората за смяна и завършения. Но и отражение на личността на притежателя.-->
 Велина Сашева NOVA
Гледайте „ Дай път “ в „ Темата на NOVA “ тази неделя, 15 декември, незабавно след централната емисия новини
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР