Броени дни преди изборите в неделя, нов казус се появи

...
Броени дни преди изборите в неделя, нов казус се появи
Коментари Харесай

Стефан Манов, ЦИК: Факт е, че нашите институции и фирмата за машините имат проблем да комуникират

Броени дни преди изборите в неделя, нов проблем се появи с непоръчани от ЦИК още 199 машини за гласоподаване. Служебният вътрешен министър разпореди незабавна инспекция. От ЦИК намират за спорна информацията, която получават от " Сиела Норма " за предназначението на машините. От " Сиела Норма " настояват, че машините не са нова доставка и ЦИК знае за тях. Казусът в " Денят стартира " разяснява Стефан Манов, зам.-председател на Обществения съвет към ЦИК.

Факт е, че нашите институции, а и съответната компания, имат проблем да споделят. От това доверието се разрушава, счита Манов.

Но в случай че погледнем нещата оттатък множеството изявления през вчерашния ден, би трябвало да си дадем сметка, че действително обстановката не е нещо, което би трябвало да ни тормози. Факт е, че машините стоят в един склад под защита на жандармерията, от няколко дни се зарежда софтуерът, лицата които влизат в този склад са по лист, тестван от ДАНС, изясни специалистът.

ЦИК трябваше да проиграе пред обществото това, което се прави до влизането на машините за гласоподаване в този склад, добави той.

Манов разяснява и въпроса с броенето на контролните разписки от машините.

Броенето на контролните разписки е метод точно за осъществяване на надзор, само че не се постанова да бъде в 100% от случаите, тъй като работата с една инцидентна извадка дава задоволителни гаранции, счита той.

Вижте повече детайлности във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР