Броени дни преди дербито на върха в Примера дивисион между

...
Броени дни преди дербито на върха в Примера дивисион между
Коментари Харесай

10 години без домакинска победа за Валенсия срещу Барса, помощник ще опита да спре серията

Броени дни преди дербито на върха в Примера дивисион сред втория в класирането Валенсия и водача Барселона, онлайн изданието на вестник " Марка " обърна особено внимание на дългата серия на " прилепите " без домашен триумф над каталунците в шампионата. За последно това се случи преди повече от 10 години - на 18 февруари, 2007, " Лос Че " завоюва с 2:1 на " Местайя ".

В онази среща ментор на Валенсия бе актуалният треньор на Еспаньол - Кике Санчес Флорес. След него седем разнообразни експерти не съумяха да намерят метод да надиграят Барса пред почитателите на " прилепите ", въпреки че отборът реализира два триумфа при турнирни гостувания на " Кам Ноу " през 2014 година (3:2) и 2016 година (2:1).

През този 10-годишен интервал отборът на Валенсия бе воден от общо 13 разнообразни треньори. От тях Роналд Куман, Воро, Унай Емери, Ернесто Валверде, Мирослав Джукич и Нуно имаха късмет да водят " Лос Че " против Барса на " Местайя ", само че по този начин и не стигнаха до триумф.

В неделя вечер сегашният ментор на " прилепите " - Марселиньо, който досега прави изумителна работа, извеждайки отбора до 9 победи (8 поредни) в 12 мача и второ място в Ла Лига, даже няма да бъде на аварийна пейка. 52-годишният експерт ще изгледа срещата от трибуните, откакто бе осъден за два дуела.

Вместо него, помощникът Рубен Уриа ще управлява тима наоколо до тъчлинията. Асистентът не за първи път ще влезе в ролята на основно настоящо лице в треньорския щаб, откакто и преди му се е налагало да поема диригентската палка в сходни обстановки, справяйки се сносно.

Всъщност статистиката на Уриа, когато е замествал старши треньора (4 случая), демонстрира, че той има повече победи, в сравнение с равенства и загуби. Преди няколко години експертът даже изведе Валенсия до триумф с 3:0 над Реал Мадрид.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР