Броени дни преди да гостува в студиото на Часът на

...
Броени дни преди да гостува в студиото на Часът на
Коментари Харесай

Валентина Михайлова за важните житейски срещи и уроците на любовта

Броени дни преди да гостува в студиото на " Часът на думите ", на 19 април Валентина Михайлова показа новата си поетична книга " Разпъната душа ". Тя е създател и на стихосбирките: " Незащитени пространства " (1992), " Душа в окото на всемира " (2002), " Оазиси на сърцето " (2006) и " Предчувствие за бряг " (2013). Михайлова си е завоювала мястото на тъничък лирик и създател на вълнуващи стихове за любовта.
Тя споделя за провокациите и вдъхновенията си като поетеса, само че и за работата си като публицист. Валентина Михайлова е авторка на сборника " Имена от креативната плеяда ", отдаден на срещите й с огромните фигури на българската просвета: Наум Шопов, Леон Даниел, Стефан Данаилов, Маргарита Дупаринова, Таня Масалитинова, Йосиф Сърчаджиев, както и с Георги Джагаров, Петър Анастасов, Иван Методиев, Ефрем Каранфилов.

Валентина Михайлова е родена в София. Завършила е философия и социология в СУ „ Св. Кл. Охридски ”. Специализирала е театрознание към ВИТИЗ „ Кр. Сарафов ”. Работила е като социолог, редактор, библиотекар. Над тридесет години Валентина Михайлова се занимава с оперативна публицистика и театрална рецензия. Има стотици изявления за изкуство и просвета в периодическия щемпел.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР