Броени дни остават до старта на мъжкият отбор на Дея

...
Броени дни остават до старта на мъжкият отбор на Дея
Коментари Харесай

Дея спорт с амбиции минимум за финал в първенството на България

Броени дни остават до старта на мъжкият тим на Дея спорт (Бургас) на европейска сцена, където ще взе участие в третия по мощ евротурнир - за Купата на Претендентите (Challenge Cup). Бургазлии направиха постоянна селекция и са подготвени за новия волейболен сезон. На специфична конференция президентът доктор Александър Маджуров срещна медиите и обществеността с упоритостите на клуба. На срещата участваха и треньорът на тима Венцислав Симеонов, Георги Братоев, националите Мартин Иванов и Стефан Чавдаров, както и италианецът Стефано Патриарка. Последните двама са част от новите попълнения в клуба.

Според доктор Маджуров тази година тимът е още по-силен и гладен за триумфи. През миналия шампионат бургазлии означиха извънредно добър дебютен сезон в елита, като стигнаха до полуфинал, където отпаднаха от първенеца Хебър.

„ Искаме залата да е цялостна за всеки един мач и сме си сложили за цел да създадем мощен маркетинг. Освен това девет от срещите ни в шампионата ще бъдат излъчени по малкия екран “, изясни президентът на клуба. Той разкри, че се приготвя и разкриване на сезона. Изключително предстоящ е домакинския дуел против испанския първенец Лас Палмас от европейските шампионати. Първият мач сред двата отбора е в Испания на 12 октомври, реваншът е в бургаската зала „ Младост “ на 20 октомври. Началото на сезона в efbet Супер Волей пък е на 16 октомври, когато Дея приема Берое 2016 (Стара Загора).

Маджуров даде обещание доста въодушевление и изненади за публиката за борбата с Лас Палмас. Той добави, че се водят договаряния първият дуел в Испания също да се излъчи по българска телевизия. По отношение на залата клубният началник сподели, че ще се търси метод да стане по-достъпна за хора с увреждания.

Макар да съобщи, че като президент не е поставял цели пред треньор и играчи, доктор Маджуров разяснява, че чака мощно европейско показване на клуба, само че не изключва и отпадане от доста мощният испански първенец. За шампионата съгласно него достигането най-малко до край е изцяло постижимо.

По негови думи в България волейболът към момента е рейтингов спорт и е атрактивен за публиката. В международен мащаб обаче се следи подчинение пред футбола и баскетбола. За образец той даде, че е доста по-лесно да гледаш по малките екрани мачове от Шампионската лига в двата спорта, само че за волейбола било много по-трудно.

Пълната зала пък съгласно доктор Маджуров е причина за по-голям интерес от страна на младите към волейбола. Той приказва за желанията си да развива детско-юношеската школа на клуба, като за задачата има намерение да работи и директно с учебните заведения. Като още по-голяма фантазия, въпреки към този момент неизпълнима президентът уточни съществуването на лична зала на клуба. Според него обаче първоначално е доста по-важно във всеки един квартал и комплекс да има най-малко по една добра зала за тренировки.

Бившият национал и разпределител на отбора Георги Братоев сподели, че в Бургас се усеща като във втори дом, защото от няколко години е в морския град. Волейболистът посочи, че поддържа вижданията на президента на клуба и че доста малко хора към момента мислят като него.

„ За мен е значимо този тим да е измежду водещите в България “, добави Братоев и уточни, че играчите в Дея спорт би трябвало да са образец за младите.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР