Броени дни остават до обявения от АПИ краен срок за

...
Броени дни остават до обявения от АПИ краен срок за
Коментари Харесай

Дни преди крайния срок: Пускането на скоростния път между Мездра и Ботевград все още е мираж /видео/

Броени дни остават до оповестения от АПИ краен период за довеждане докрай на ремонтните действия по интернационалния път Е-79 в региона от Мездра до Ботевград. Пускането в употреба на правата, част от скоростния път за Видин, обаче към момента е мираж. Кадри с дрон демонстрират, че път към момента няма и с наближаването на зимата вярата в скоро време жителите на Северозапада да могат да пътуват към София в естествени условия се изпарява. 
Последното видео, показващо градежа, е отпреди три седмици. Ентусиаст е прелетял с дрон сектора от Мездра до Ребърково. Записите демонстрират, че към момента се бутат скали, което лишава време. Не са подготвени и пътните възли и няма изгледи това да стане скоро. Освен тези огромни действия, по-късно има и процедури като трамбоване, полагане на асфалт, маркировка, пътни знаци и още доста други действия, което сигурно значи, че крайният период ще бъде продължен с месеци. 
Припомняме, че натовареният сектор от интернационален път Е-79 беше затворен през юни. Тогава от АПИ дадоха обещание работата да завърши до декември. Цяло лято водачите бяха принудени да минават по „ кози пътеки “ из Балкана, което през зимния сезон е още по-трудно. Освен, че придвижването е в пъти по-бавно, е и доста по-опасно. Фирмите от Северозапада пък търпят големи финансови загуби поради увеличените разноски за горива.
Фирмите, които извършват дейностите, са обединяване „ ГЕОПЪТ ЛОТ 1 “, с участници: „ Геострой “ и „ Пътстрой-92 “ за сектора сред с. Лютидол и Ботевград и " Европейски пътища " и " Водно строителство - Благоевград " от групата на " Грома холд " и словашката " Вахостав " - за трасето от Мездра до Лютидол. 
 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР