Броени дни остават до края на въведения през ноември м.г.

...
Броени дни остават до края на въведения през ноември м.г.
Коментари Харесай

Иде краят на водния режим в Перник

Броени дни остават до края на прелюдия през ноември м.г. воден режим в Перник, предава БНР. Обемът на язовир „ Студена ” доближи 19,300 млн. куб. метра при потенциал от над 25 млн. кубика, а от довечера стартира и тестване на системата за прекосяване към безрежимно водоподаване, заяви шефът на ВиК-Перник Борислав Иванов.
Днес е спряно водоподаването от новоизградения поради рецесията авариен тръбопровод през Мало Бучино и водата, която се подава към Перник и близките обитаеми места е напълно от язовир „ Студена ”.
През нощта водата няма да бъде спирана, стартират проби за прекосяване на оборудванията към безрежимно водоподаване, сподели Иванов.
Проверката се постанова поради дългия интервал, в който градът беше на режим и поради инсталираните нови уреди, както на водопроводната мрежа, по този начин и на пречиствателната станция.
С тестването се цели и да се откри какъв ще бъде разходът на вода при непрестанно водоподаване единствено от язовира.
През последните седмици бе осъществяван ремонт на пречиствателната станция, работеше се през нощта и хората даже не схванаха това, сподели шефът на водното сдружение.
Ремонтните действия на пречиствателната станция ще продължат, поради което ще се наложи водата отново да бъде спирана в избрани дни, като популацията ще бъде уведомявано за това.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР