Броени дни остават до едно от най-чаканите събитие в Благоевград

...
Броени дни остават до едно от най-чаканите събитие в Благоевград
Коментари Харесай

Благоевград в трепетно очакване на джаз фестивал

Броени дни остават до едно от най-чаканите събитие в Благоевград - фестивалът Blagoevgrad Blues&Jazz. Петото издание на събитието започва на 28 март, като музикалните вечери продължава до 30-ти март. Тази година програмата на събитието е извънредно забавна и натоварена.
За първи път от своето основаване до в този момент, фестивалът ще включва класическа вечер, а същността му - блус и джаз, ще бъдат през останалите две вечери. Класическата вечер ще бъде със специфичното присъединяване на Камерна опера - Благоевград, където ще бъде и посетител солистът Деян Гаврич и композиторката Драгана Йованович.
Блус вечерта, ще срещне феновете на стила с Васко Кръпката и " Подуене Блус бенд ", който ще отбележат в Благоевград 30-годишният си празник на сцена.
Очакват се още Хилда Казасян, в дует с Христо Йоцов и Биг Бенд-Благоевград, които ще закрият неповторимия фестивал.
Музикалният фестивал е първият в страната, който сплотява два стила - блус и джас. Стартира през 2015 година, като до в този момент е посетен от хиляди почитатели на музиката и посетители на града. Традиционно се организира при започване на пролетта с музика от международно равнище и ненадминато шоу. Сред гостите от предходните години са носителят на " Грами " Sugar Blue Съединени американски щати, Влатко Стефановски от Македония и джас-легендата Йълдъз Ибрахимова.
Билетите и картите за тазгодишния фестивал към този момент са налични на касите на градския спектакъл, като могат да бъдат закупени и директно преди концертите.
Снимка: Архив
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР