Броени дни ни делят от официалното откриване на зимния сезон

...
Броени дни ни делят от официалното откриване на зимния сезон
Коментари Харесай

Туризмът вече е „луксозно занимание“: Какво се случва с бранша?

Броени дни ни разделят от формалното разкриване на зимния сезон в България, само че упованията на сектора са много спорни. Много хотели няма да отворят поради високата цена на силата и отоплението, а цените на нощувките в работещите са скочили с най-малко 25%. Сигналите от фирмите, които ръководят лифтовите уреди в зимните курорти, са, че картите ще нарастват с най-малко 30 на 100.

Туризмът от всеобщо прекарване се трансформира в първокласно занятие ", обобщават от сдружението на туроператорите и туристическите сътрудници Обединение „ Бъдеще за туризма ” в диалог с Economic.bg.
Глад за пътувания
Наблюденията на туроператорите демонстрират, че има „ апетит за пътувания “, а екзотичните дестинации набират все по-голяма известност измежду българите. Едни от най-предпочитаните дестинации са Тайланд, Сейшели, Ривиера Мая, Куба, Доминикана. Безспорен водач обаче е Бали.

Излизаме от пандемична година и обвързваните с нея ограничавания в очакване на интервал на закъснение на икономическия напредък и даже криза, които допускат неустановеност в приходите, пък и в апетита към пътешествия. Като че ли в този момент е най-подходящият миг за пътешестване. А и Коледните и Новогодишни празници са времето, когато човек желае да се забавлява, а не да пресмята загуби и бъдещи разноски, споделят от „ Бъдеще за туризма “.
Колко коства зимната почивка?
Цената на проведените пътувания са в необятен диапазон – от 600 до 6000 лева „ Българинът е рационален екскурзиант. Търси най-хубавата цена за мечтаната дестинация “.

В последните две години last minute резервациите спасяваха сезона – главно заради невъзможността да се възнамеряват далечни пътувания поради рестриктивните мерки, свързани с COVID-19. Тази зима обаче наклонността се обръща – „ особено за празниците тези, които възнамеряваха и резервираха овреме, завоюваха. Атрактивните места и тези на по-ниска цена бяха изчерпани първи “, споделят туроператорите.

Извън празничния сезон се следи наклонност на запазване на пътувания и почивки в последния миг – още веднъж завещание на несигурността от времето на пандемията. Затова някои туроператори са присъединили застраховка „ Отмяна на пътуването ” в пакетната цена, а други горещо предлагат сключването ѝ.

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинбългарски туризъм зимен сезон цени на хотелите ски карта ски карти ПоследниНай-четениТуризъм 40 Туризмът към този момент е „ първокласно занятие “: Какво се случва с сектора? Политика 4967 ГЕРБ изненада с претендента си за министър председател Политика 2207 Ценовият таван на съветския нефт към този момент работи Хай-тек 408 Изкуство от изкуствен интелект Компании 11650 „ Транспрес “ откри логистичен център „ без аналог “ за 16 млн. лева в България Телекомуникации 6392 Първият подводен кабел през Арктика си откри вложител Политика 5794 Официално Нидерландия блокира България за Шенген, само че пуска Румъния Бюджет и финанси 5058 Трудните времена стартират: Германия сви внезапно вноса Всички новини12:14 Политика 40 Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР