Броени часове след победния си гол за Пари Сен Жермен

...
Броени часове след победния си гол за Пари Сен Жермен
Коментари Харесай

Започна делото на Неймар за трансфера му в Барселона през 2013 г.

Броени часове след победния си гол за Пари Сен Жермен против Олимпик Марсилия, Неймар се яви в съда в Барселона за началото на делото за прехвърлянето от Сантос в каталунския клуб през 2013, оповестява организация АП.

Родителите на Неймар, някогашният президент на Барса Сандро Росел и представители на управленията на двата клуба също се явиха в съда, с цел да дават отговор на обвиняванията на капиталовата компания ДИС. Тя притежаваше 40 % от правата на футболиста по време на прехвърлянето, само че в последна сметка получи доста дребен дял от парите, платени действително от каталунците.

Неймар, който отхвърля обвиняванията, бе задължен да се яви в съда единствено в първия ден на делото. Очаква се той да даде показанията си в петък.

Неймар и неговият татко и сътрудник са упрекнати в корупция. Прокуратурата желае затвор за две години, до момента в който ДИС упорства за пет години за 30-годишния футболист, отплата в размер на 34 милиона евро и санкция в размер на 195 милиона евро, които ще влязат в държавната хазна на Испания. Наказанието на Росел пък може да доближи 10 милиона евро и пет години затвор.

ДИС не взе 40 % от общата сума на прехвърлянето, а единствено от 17-те милиона, които от Барелона оповестиха в началото, че са платили на Сантос. Реалната сума съгласно следствието обаче е 83.3 милиона евро и огромна част от тези пари бяха платени на родителите на футболиста във тип на бонуси.
 Феномена с позитивен коментар за Неймар
Феномена с позитивен коментар за Неймар

Той ще бъде подкрепят от мощни играчи по време на Мондиал 2022, счита Роналдо

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР