Броени часове след като каза, че още не е решил

...
Броени часове след като каза, че още не е решил
Коментари Харесай

„Глас народен - глас Божи“: Мъск пусна анкета за връщането на Тръмп в Туитър

Броени часове откакто сподели, че още не е решил дали да възвърне акаунта на някогашния президент Доналд Тръмп в Туитър, новият притежател на платформатаИлон Мъск зададе нощес въпрос на потребителите на обществената мрежа под формата на анкета, съобщи Франс прес.

До тази заран в допитването са взели участие над 6 400 000 души, като 54.3% от тях са дали своят вот за възобновяване на правата на Тръмп в туитър, а 45.7% - против. Профилът на някогашния държавен глава беше закрит поради ролята му за нападението на негови последователи против Капитолия на 6 януари 2021 година


Не се знае дали своенравният мултимилиардер ще се съобрази с избора на потребителите, само че след поста с въпроса той разгласява нов - с латинската поговорка Vox Populi, Vox Dei ( " Глас национален - глас Божи " ), от което може да се заключи, че решението ще вземат хората.

Туитър беше пожеланото от Доналд Тръмп средство за обществени изказвания, в него той имаше над 88 милиона почитатели. Бившият президент към този момент предизвести, че няма да се върне в платформата със синята птичка и ще остане в личната си мрежа " Трут Соушъл " (Truth Social), основана след закриването на акаунта му.

Преди 3 дни Тръмп разгласи официалнокандидатурата си за втори мандат за президент на Съединени американски щати.

" За да направя Америка още веднъж велика и славна, довечера разгласявам кандидатурата си за президент на Съединените щати ", съобщи той под бурните овации на присъстващите в залата.

Това е дълго чакан ход на Тръмп, който сигурно ще промени траекторията на Републиканската партия с тази своя кандидатура. Тръмп се трансформира в необикновен случай, който има капацитет да фрагментира една от двете съществени партии на САЩи да докара до нови действителности в американската политика.

" Никога не е имало нещо сходно на нашето политическо придвижване... И може би в никакъв случай повече няма да има ", съобщи Тръмп. " Завръщането на Америка стартира тъкмо в този момент. "

Междувременно терзанията към Туитър се усилват.

мерикански регулатор разгласи, че следи събитията в Туитър с “дълбока угриженост ”, откакто беше обявено, че най-хубавите чиновници на платформата за дискретност и сходство са напуснали.

Оставките може да усилят риска Туитър да наруши регулаторните заповеди. Фирмата беше санкционирана със 150 милиона $ през май за продажба на потребителски данни и трябваше да се съгласи с новите правила за дискретност. “Ние следим последните събития в Туитър с дълбока угриженост ”, сподели Дъглас Фарар, шеф по публичните въпроси на FTC. “Никой основен изпълнителен шеф или компания не е над закона и фирмите би трябвало да следват нашите укази за единодушие ”.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР