Броени часове остават до края на редовния сезон в Първа

...
Броени часове остават до края на редовния сезон в Първа
Коментари Харесай

Червена еуфория, синя мъка и зелен рецитал в последния кръг на Първа лига

Броени часове остават до края на постоянния сезон в Първа лига. Славия и Пирин затварят 26-ия кръг от шампионата, само че към този момент първата шестица е изцяло завършена. Втората осмица следва да бъде доуточнена, само че всички дуели в плейофната фаза ще станат ясни през днешния ден.

Иначе не можем да не отбележим случилото се досега в последния кръг от шампионата. Интригата е оптимално непокътната и първенецът на България на процедура ще се реши в плейофите.

Атмосферата към момента е нажежена, въпреки и Вечното дерби да отличи ЦСКА за победител в неделния ден. Двубоят бе оспорван, само че най-много поради неприятното време и прогизналия терен. Макар дъждът да опропасти ненапълно зрелищната игра, в последна сметка трите точки откриха своя собственик и това бе тимът на "червените ". Успехът бе от голямо значение за отбора на Стамен Белчев, който се бори със зъби и нокти за купата. По всяка възможност обаче директните дуели сред ЦСКА и Лудогорец в плейофите ще дефинират спечелилия в Първа лига, което ще е един заслужен свършек на изпълнен с футболни страсти сезон.

"Орлите " обаче също демонстрираха, че нямат никакво желание да се отхвърлят от купата, даже в противен случай. Те смазаха от пердах предстяващия се в последно време добре в шампионата Етър, нанизвайки му 6 гола и всявайки боязън у "червения " отбор.

Левски пък остава надалеч от битката за купата, откакто е на цели 13 точки зад втория ЦСКА.

Какво предложиха обаче останалите срещи от кръга, вижте в обзора ни:

Кръгът започва с дуела сред Септември и Верея в петък. Възпитаниците на Николай Митов надиграха с 2:0 гостуващия Верея, който към този момент си бе подсигурил шестата позиция в класирането и надлежно оставане в елита и през идващия сезон. Мирослав Будинов с дебютния си гол за Септември в 48-ата минута и влезлият на негово място Мартин Тошев в 70-ата донесоха 9-ата победа на отбора си.

Септември плесна играещите за здраве "лъвове " от Верея

Благо Митрев: Важното е, че изпълнихме задачата си с Топ 6

Ники Митов: Никой не очакваше Септември да бъде толкоз високо

Миро Будинов: Едно ново начало за мен, веселя се, че вкарах

Все отново Септември към този момент остава на осмата позиция в класирането с актив от 31 точки, само че при победа на Славия над Пирин в днешния финален мач от кръга, това би могло да се промени.



Съботният ден стартира с дуела сред Берое и Витоша, където се очакваше старозагорци да осъществят цялостен превес над противника, само че някакси това не се случи. Така бистричани се докопаха до осмо тъждество през сезона и към момента нито една победа.

Берое не съумя да пречупи Витоша, бистричани с осми хикс

По този метод отборът воден от треньора Костадин Ангелов остава финален с актив от 8 точки преди разделянето на първата шестица и втората осмица.

Александър Томаш: Не можахме да оползотворим дребното обстановки, които имахме

​​Костадин Ангелов: Лесно се играе за хикс, ще се спасим

Хаджиев: Витоша се затвори добре, тъй като знае, че сме мощни

Веселин Пенев: Загубихме две точки

Аргилашки: Това са най-трудните мачове

Възпитаниците на Александър Томаш пък са 4-и с 45 точки и надлежно ще мерят сили с останалите отбори от първата шестица. В първия плейофен кръг на 31 март Берое гостува на Левски.



От 17:30 часа на терена излязоха Ботев и Дунав. “Канарчетата” се постановиха над русенци с безапелационното 3:0 вкъщи в протоколен дуел, защото и двата отбора към този момент бяха уредили местата си за плейофите. Иначе гостите от Русе за следващ път демонстрираха добра игра, само че в последна сметка не съумяха да стигнат до гол. Жоао Паоло откри резултата чак в 68-ата минута, а по-късно още веднъж негово попадение (79’) и гол на Тодор Неделев (74’) оформиха за крайното 3:0. След като се разписа на два пъти в срещата, бразилецът се трансформира в най-резултатния чужденец в историята на пловдивчани. Тодор Неделев пък може да се похвали, че е отбелязал голове против всеки един от тимовете в елита.

Ботев прецапа Дунав, вкара единствено три гола

Малин Орачев: След почивката Ботев ни надигра тотално

Димов: Трябва да сме съсредоточени, трябват ни победи

Николай Киров: Важното е, че направихме хубава победа​

Жоао Пауло: Играем като тим и това си личи​

Тодор Неделев с голове против всички тимове в Първа лига

Жоао Пауло - най-резултатният чужденец в историята на Ботев​

Така Ботев си резервира петото място в подреждането с актив от 42 точки и първия мач от плейофите на 31 март го чака тежко посещение на ЦСКА. Дунав пък е 12-и с 21 точки.



Първият дуел от неделния ден бе най-очакван от огромна част от футболните ентусиасти, без значение почитатели на двата отбора, с които започва програмата, или не. Време бе за столичното Вечно дерби сред ЦСКА и Левски. Двубоят се игра на Националния стадион "Васил Левски ", въпреки и условият да бяха повече от ужасяващи. Дъждът и мокрият терен по никакъв метод не способстваха за хубостта на играта, а в противен случай. Множеството почитатели, които философски устояха на студа и зверския дъжд, който се изсипваше съвсем от самото начало, не съумяха да видят кой знае какъв брой положения и голови благоприятни условия. Все отново обаче, с доза шанс или без, "червените " се поздравиха с успеха и до някаква степен взеха, въпреки и дребен псхилогически превез преди останалите 4 дуела, които ще се изиграят сред двата отбора (два от плейофната фаза и два от полуфиналите за Купата на България). Единственото попадение в срещата бе дело на познатия воин на "армейците " Фернандо Каранга.

(В)Каранга е познатият воин, който посече Левски
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР