Броени часове остават до изпращането на отминаващата 2022-а и посрещането

...
Броени часове остават до изпращането на отминаващата 2022-а и посрещането
Коментари Харесай

Георги Георгиев: През 2022 г. направихме много за развитието на София като европейска столица

" Броени часове остават до изпращането на отминаващата 2022-а и посрещането на новата 2023-а година. Обикновено в същото време на годината, всеки прави своята равносметка. През последните 365 дни, направихме дребни и по-големи стъпки по пътя на развиването на София като все по-модерна и уютна европейска столица. "

 

Това написа ръководителят на Столичния общински съвет Георги Георгиев в страницата си във Facebook.

 

Той уточни, че пътната сигурност е негова персонална идея, от която зависи живота на всички нас и по която ще продължи да работи и през 2023-а година.

 

" Вече осигурихме безвъзмездни курсове за пътна сигурност за водачи с до 10 години опит зад кормилото. Поставихме 32 табла за скорост на проблематични точки в целия град. От началото на годината бяха осветени над 400 пешеходни пътеки в целия град. Обособени бяха нови 50 пешеходни пътеки, като 30 от тях са с построени неравности за ограничение на скоростта. "
 
Георгиев подчертава и върху въвеждането на електронна система за таксуване в градския превоз, посредством която жителите използваха, за 6 млн. пътувания, новите електронни билети.

 

" Затова въведохме и нова тарифна политика. С нея улесняваме пасажерите и предоставяме опция да се пътува за безграничен брой прекачвания и с разнообразни типове превоз в границите на 30 или 60 минути. Това е времето, в което могат да се сменят транспортните средства, а не времето за пътешестване. "

 

През годината ръководителят на общинския съвет се ангажира с 3 обществени дела. " Обърнах внимание на сериозния проблем с домашното принуждение и предложих основаването на правна клиника, която обезпечава безвъзмездна адвокатска помощ на дами, потърпевши от домашно принуждение, от цялата страна. Вече 50 от тях се обърнаха към нас за помощ. Реализирахме стратегия за кариерно развиване и интеграция на деца и младежи със синдром на Даун. Предоставихме им и безвъзмезден достъп до общински спортни обекти, както и средства за обезпечаване на треньори.

За хората с Алцхаймер и деменция, които се губят в огромния град, предложих план, който да дава на тях и фамилиите им GPS проследяващи устройства, а след изгубването на дребния Сашко в Перник, направих програмата налична и за деца със специфични просветителни потребности. ", разяснява Георгиев.
 
В разбора на годината за София, Георги Георгиев означи като един от най-значимите планове - програмата за строителство и ремонт на тротоари в София. " Ще възобновим близо 700 000 квадратни метра тротоари, което е с 14 пъти повече от площта, която се ремонтира всяка година. Договорът за финансиране към този момент е подписан и занапред, на пролет, ще виждаме резултатите от програмата в целия град. "

 

" Проведохме процедури за построяването на 5 спортни обекта, взаимно със спортни клубове и федерации в целия град. Осигурихме, изцяло гратис, часове за спорт за децата на София във всеки един от тях. Два от обектите се намират в регион Люлин, останалите са в Слатина, в Лозенец и Горубляне. Продължаваме борбата с противозаконните обекти в София. Приехме разпоредба за преместваемите обекти, с цел да има повече ред в града. Тази година премахнахме Веселото село от Борисовата градина и по този начин върнахме част от парка на жителите. Освободихме пазара на РУМ Черни връх от противозаконните павилиони в него и го превърнахме в съвременен европейски пазар. " сподели още Георгиев.

 

Тази година Коледният дух завладя София и я трансформира в същинска зимна приказка. Цели 10 са тематичните коледни базари, които организираме на територията на общинските сдружения, стопанисващи пазарите в града. Те дават богата културна стратегия, вкусни храни и обичайни питиета от локални производители. За първи път у нас се откри най-големият на Балканите мразовит парк. Той се намира в Княжеската градина и е построен по модел на известната ледена пързалка във Виена. " Успяхме да осигурим безвъзмездни часове всеки ден за учениците от София. На разположение на всички искащи са и над 2000 чифта кънки. ", добави Георги Георгиев.

 

" Пожелавам на всички радостно посрещане на Новата година, през която с нови сили ще продължим грижата за нашия град. ", уточни ръководителят на СОС.

 

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР