Броени часове ни делят от старта на основната схема в

...
Броени часове ни делят от старта на основната схема в
Коментари Харесай

Схемата за Masters на ИТЛ: Труден път за поставените и куп въпросителни

Броени часове ни разделят от старта на главната скица в Sofia Masters 1000, проведен от Интерактив тенис. Дългоочакваната конкуренция най-накрая навлиза в основната си фаза, откакто бе отсрочена с няколко дни заради миналите неприятни атмосферни условия, които бяха обхванали София.

Първите двама сложени в схемата са Саркис Харалампиев и Марк Хаджижеков, а двамата са считани за главните любимци за край, като само те са с рейтинг 4 измежду участниците. В тазгодишното издание от конкуренцията присъединяване няма да вземат любимците Матеуш Ейсмонт и Любен Попов, което слага спомагателни въпросителни към крайния победител. Радо Владимиров, който е повторен притежател на купата, също пропуща тура в Борисовата градина и по този начин двете половини от схемата се оглавяват точно от Харалампиев и Хаджижеков.

Разбира се, че има играчи, които могат да сложат „ кол в колелото “ на любимците и точно това прави тенисът толкоз трогателен спорт.

Харалампиев може да срещне още в четвъртфиналната фаза своя „ главорез “ от миналогодишното издание – Светослав Стоичков. Тогава Стоичков стигна до финала. Първият „ подводен камък “ пред Хаджижеков също може да пристигна в четвъртфинала, а там той може да се изправи с някой сред Едиз Батран или Димитър Първов. Вторият няма загуба от 2012-а, като тогава той завоюва без безусловно никаква конкуренция трите шампионата през годината, след което спря с участията си до този Мастърс.

До тази фаза обаче №1 и №2 следва да извървят дълъг път.

Първов показа, че се усеща добре за огромния шампионат и няма самообладание да премери сили с настоящите звезди в Интерактив схемата.

Любопитна новина е, че за първи път имаме жена в главната скица. Става въпрос за Маша Вюнова, от която се чака да направи сериозен пробив в схемата, само че дали това ще се случи следва да разберем в околните няколко дни.

Сред главната скица има много състезатели, които са способни да впечатлят на шампионата – Иво Боджаков, Константин Станков и Мартин Маринов, само че това трио е една дребна част от качеството, което има измежду играчите.

Всеки, който желае да следи елитната конкуренция, може да участва онлайн на кортовете на БНТЦ след 21,00 часа.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР