Броени часове до чакания от много хора Черен петък. От

...
Броени часове до чакания от много хора Черен петък. От
Коментари Харесай

Броени часове до Черния петък: За какво да внимаваме, когато пазаруваме?

Броени часове до чакания от доста хора " Черен петък ". От дни в обществените мрежи, на електронните пощи и от най-различни уеб сайтове изскачат предложения за огромни понижения до 70-90%.

Падащи цени и примамливи предложения ни дебнат и от витрините на огромни и дребни магазини за облекла, обувки, уреди и аксесоари.

Специалният ден в годината за всички фенове на шопинга: " Черният петък ". Време на огромни понижения и тотални разпродажби в навечерието на коледните и новогодишни празници. За да не се окажем излъгани при покупка обаче би трябвало да внимаваме за всичко: От цената до качеството, поучават експерти.

" Да не се концентрират толкоз върху % понижение, а да извърнат внимание на крайната цена, която би трябвало да платят и с изключение на тава да вършат съпоставяне на цените при разнообразни търговци, тъй като е допустимо при някои, при които фактически понижението е действително, още веднъж цената да е по-висока, в сравнение с при различен търговец, който даже не взе участие в акциите ", съобщи Габриела Руменова, онлайн платформа " Ние, потребителите ".

" Когато един консуматор следи постоянната цена на един продукт в продължение на една година той знае неговата същинска цена и самичък може да реши дали понижението е действително, защото сме очевидци на магазини, които завишават цените 2-3 седмици преди " Черния петък " и по-късно ги понижават назад до естествени равнища с изкуствено понижение ", разяснява Георги Христов, търговец.

Особено внимание би трябвало да има при онлайн покупките, където постоянно упованията се разминават с действителността при приемане на закупения продукт и се постанова той да бъде върнат. Това обаче също крие неприятни изненади за потребителите.

" При нас да вземем за пример в Европейския потребителски център постоянно идват тъжби от хора, които са пазарували онлайн от уеб сайтове, които са на български език и са получени стоките от склад, който е в България. Когато обаче хората решат да върнат дадена стока откриват, че тя би трябвало да бъде върната да кажем в Полша, в Чехия, в Унгария, нещо което оскъпява куриерските разноски за връщане и по този начин потребителите са неприятно сюрпризирани ", добави Соня Спасова, шеф на Европейския потребителски център.

Някои консуматори обаче не престават да избират онлайн извършването на покупки и са намерили своята скица за това.

" Пазарувам най-вече онлайн, само че се поверявам по-скоро на към този момент одобрени уеб сайтове с повече мнения от клиенти, удовлетворена съм ", споделя Славина.

За да привлекат клиенти дребните магазини за облекла в Благоевград залагат на понижения най-вече на сезонни артикули. Разчитат и на потвърденото качество на продуктите си.

" Започваме с пониженията. Те ще бъдат сред 20 и 30 % действително до привършване на количествата, което е за обувки, якета, пуловери, залагат доста на качество и за това е доста по-добре индивидът да си посети един физически магазин ", сподели още Наталия Христова, продавач-консултант.

" Черен петък " или огромните понижения стартират за първи път през 60-те години на предишния век в Съединените щати. През 2005 година е регистриран като ден преди всичко по продажби там. Отдавна фрагментите с хората, които в 5 сутринта нахлуват в магазините с понижения, не символизират " Черния петък ", от дълго време той не е съответен петък, само че продължава да е синоним на сериозните понижения и огромните покупки.

Автор: Станислава Христова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР