Broadcom официално се отказа от опита си да придобие конкурента

...
Broadcom официално се отказа от опита си да придобие конкурента
Коментари Харесай

Broadcom се отказа от придобиването на Qualcomm

Broadcom публично се отхвърли от опита си да придобие съперника в производството на чипове Qualcomm, откакто президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп блокира договорката, базирайки се на опасности за националната сигурност.

" Въпреки че сме разочаровани от този излаз, Broadcom ще се съобрази ", оповестиха от компанията, с което публично завърши няколкомесечната сага, чиято цел бе сключването на най-голямата договорка в софтуерната промишленост.

Базираната в Сингапур Broadcom съобщи, че ще продължи с проектите си за пренасяне на формалната си централа в Съединени американски щати и ще организира специфичната си среща на акционерите, както бе планувано на 23 март. Компанията отдръпна и своя лист от самостоятелни шефове, номинирани за управителния съвет на Qualcomm, с които щеше да завоюва надзор над борда.

Отстъплението поставя завършек на най-амбициозния ход на изпълнителния шеф Хок Тан в напъните му за създаване на софтуерна империя. През последните няколко години Тан поведе компанията през редица покупко-продажби, които трансформираха промишлеността на полупроводниците, оценена на 400 милиарда $.

Broadcom стартира офанзивата си през ноември, подавайки оферта, която неколкократно бе отхвърляна от управлението и управителния съвет на Qualcomm. Компанията заложи на различен метод, получавайки поддръжка от вложителите, с което прескочи съпротивата на борда.

Американските управляващи обаче също не бяха благосклонни към евентуалното придобиване, чиято стойност щеше да надвиши 120 милиарда $.

Комисията за задгранични вложения в Съединени американски щати проверява договорката и удостовери заканите за националната сигурност. По-късно същия ден Тръмп регистрира рекомендацията на регулатора и блокира придобиването.

Агенцията уточни, че Министерството на защитата на Съединени американски щати разчита на артикули, създадени от Qualcomm. Компанията има " деен конфиденциален контракт " с Пентагона и единствен снабдител на избрани артикули. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР