Broadcom, гигантът произвеждащ полупроводници, съобщи, че се е съгласил да

...
Broadcom, гигантът произвеждащ полупроводници, съобщи, че се е съгласил да
Коментари Харесай

Broadcom купува VMware за 61 млрд. долара

Broadcom, колосът произвеждащ полупроводници, заяви, че се е съгласил да купи софтуерната компания VMware против 61 милиарда $, което ще рефлектира на големия пазар за корпоративни изчислителни технологии. VMware има офиси в 24 страни, в това число и в България. Сделката се обрисува като една от най-големите през тази година без значение от галопиращата инфлация и икономическата неустановеност.

Сделката, която ще " подреди " Broadcom с известните компютърни принадлежности, употребявани от огромните корпорации, ще се окаже втората най-голяма договорка тази година откакто.

Сделката с Broadcom е последната в серия от смени на собствеността във VMware, водеща софтуерна компания, която сътвори основни технологии, които сега всеобщо се употребяват в облачните изчислителни технологии.

VMware има повече от 500 000 консуматори в целия свят и е сътрудник на всички значими облачни провайдъри, в това число Amazon, Microsoft и Гугъл.

Това прави VMware скъп актив за основния изпълнителен шеф на Broadcom, Хок Е. Тан.

Broadcom ще похарчи по $138.23 на акция за VMware в договорката за пари и акции, се споделя в изказване.

Това е повече 40% по-висока стойност за акция по отношение на появяването на слуховете за договорката, които се появиха предишния уикенд.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР