3 моряци от Русия и Франция са спасени край австралийския бряг, след като акули нападнаха лодката им

...
БРИЗБЕЙН, Австралия (AP) — Трима моряци от Русия и Франция
Коментари Харесай

БРИЗБЕЙН, Австралия (AP) — Трима моряци от Русия и Франция бяха спасени в сряда след надуваемия катамаран, с който се опитваха да навигират от Вануату до Австралия е бил атакуван от акули, съобщиха властите.

Австралийският орган за морска безопасност каза, че е отговорил на сигнал от авариен фар около 1:30 ч. сутринта, когато спасителите пристигнаха на мястото на инцидента на повече от 800 километра ( 500 мили) източно от австралийския бряг в Коралово море, те откриха, че и двата корпуса на мъжката 9-метрова (30-футова) лодка са повредени след няколко атаки на акули.

Агенцията привлече помощта на кораб под панамски флаг, носещ превозно средство „Dugong Ace“, който успя да завърши спасяването и да вземе на борда двамата руснаци и един французин. Към мястото долетя и спасителен самолет.

„Тримата мъже бяха много щастливи да бъдат спасени и всички са здрави и добре“, каза Джо Зелер, дежурен мениджър в центъра за реагиране на агенцията в Канбера.

Мъжете, на възраст между 28 и 64 години, трябва да пристигнат в австралийския град Бризбейн в четвъртък.

Зелър каза, че пътуването от тихоокеанската островна държава Вануату до Австралия на такъв плавателен съд обикновено би отнел две до три седмици.

Въздушните снимки показват голяма повреда на катамарана, като предната част на единия корпус напълно липсва.

Зелер каза, че GPS кодираният авариен маяк спаси живота на мъжете, като позволи на спасителите бързо да определят местоположението им и да организират подходящо спасяване. Той каза, че има много причини, поради които акула може да атакува лодка.

„Въпреки това мотивите на тези акули е неясен,” каза Zeller.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР