Бритни Спиърс най-накрая ще получи шанса да разкаже историята си.

...
Бритни Спиърс най-накрая ще получи шанса да разкаже историята си.
Коментари Харесай

Бритни Спиърс с рекорден хонорар за мемоарите си |

Бритни Спиърс най-сетне ще получи шанса да опише историята си. Според Time, суперзвездата е подписала контракт за 15 милиона $ с издателя Simon & Schuster за записки, в които ще опише живота си до момента.

Същата сума получи и някогашният президент на Съединени американски щати Бил Клинтън за автобиографичната си книга " Моята живот ". Най-висок досега е хонорарът на съпрузите Обама, които получиха за записките си 60 млн. $.

Новините за книгата идват три месеца след края на 13-годишното „ изгубване “ на Спиърс, откакто арбитър позволи да бъде свалено попечителството над 40-годишната певица, с аргумента, че тя би трябвало да има надзор върху персоналния си живот, финансите и медицинските решения, свързани със здравето ѝ.

Вече са известни и детайлности за книгата, макар че от издателството Simon & Schuster отхвърлиха да разясняват детайлите по договорката. Все отново стана ясно кои ще са водещите тематики, които почитателите на Бритни чакат с неспокойствие.

Раздялата с Джъстин Тимбърлейк

Раздялата на Спиърс и Тимбърлейк през 2002 година, след тригодишна връзка, даде „ храна “ за клюките към двамата реализатори. Именно тя бележи и началото на противоречивите връзки на Спиърс с таблоидите.

След раздялата Тимбърлейк съобщи обществено, че Спиърс му е изневерила, само че самата тя отхвърли. Тимбърлейк проговори за връзка им, до момента в който промотираше албума си Justified и песента „ Cry Me a River “, отдадена на изневярата. В резултат на това Спиърс беше демонизирана в пресата. Близо 20 години след края на връзката им Тимбърлейк се извини посредством изказване в Instagram, адресирано и до Джанет Джаксън, поради гафа на Super Bowl XXXVIII.

Внушението „ неприятната майка “

Спиърс беше безмилостно " разкъсвана " от медиите през по-голямата част от кариерата си, а откакто стана майка, тази наклонност се ускори още повече. Пресата следеше всяка нейна стъпка, тя беше неведнъж упреквана за родителския си метод. Папараци я следваха на всички места, като често застрашаваха нейната сигурност и улавяха неуместни моменти от всекидневието ѝ, да вземем за пример до момента в който кара с бебе в скута си. Таблоидите използваха това, с цел да я нарочат като „ неприятна “ майка. Спиърс има двама сина и споделя настойничество с някогашния си брачен партньор Кевин Федърлайн.

Принуждавана да употребява серпантина

Един от най-смразяващите моменти в правосъдните показания на Спиърс е през юни 2021 година Тогава тя свидетелства, че е била принудена да употребява серпантина против зачеване, въпреки желанието ѝ да има още деца. Тогава поддръжниците на Спиърс останаха втрещени смущаващото разобличаване. Сега Бритни евентуално ще опише повече детайлности към този миг от живота си. През месеците, когато даваше показания в съда, тя беше помолена да свидетелства пред пред Конгреса във връзка с  полемиката за репродуктивния надзор и насилствената дезинфекция. Явно има още какво да каже по тематиката и всички са нетърпеливи да го чуят. 



Снимка: Getty Images

Какво мисли Бритни за придвижването #FreeBritney

Въпреки голямата известност на певицата, причините, заради които нейният случай се трансформира в основна точка на културния дискурс, обвързван със злоупотребата с власт, беше придвижването #FreeBritney.

Това бе акция, стартирана от правилните почитатели на поп звездата. Поддръжниците ѝ приканиха за по-задълбочено следствие на евентуалната корист и употреба, които Спиърс може да е претърпяла, вследствие на попечителството от татко ѝ. Това се случи още преди самата Спиърс да приказва обществено против своите настойници.

Певицата благодари на членовете на придвижването по време на правосъдното си чуване за това, че са ѝ дали сили да отстоява себе си: „ Заради тях съм тук през днешния ден. Благодарение на тях имам сили да приказвам против фамилията, което накара мен и почитателите ми да замълчим с години. ”

Музиката

Шумните заглавия към персоналния (и съдебен) живот на Спиърс, " заглушиха " нейното незаличимо въздействие върху музиката. От многочислените ѝ хитови албуми, революционното потребление на образната просвета, до емблематичните осъществявания и изграждането на театрален облик - въздействието на Спиърс върху поп културата остава вездесъщо.

Как се усеща Спиърс, гледайки обратно към моментите си в студиото и на сцената? Кои песни значат най-вече за нея? Отговорите на тези въпроси вълнуват правилните ѝ почитатели, които се надяват да ги научат от книгата. 

Лора Костова, основен редактор на
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР