Бритиш Американ табако обяви днес, че ще придобие близо 20-процентов

...
Бритиш Американ табако обяви днес, че ще придобие близо 20-процентов
Коментари Харесай

Бритиш Американ табако купува дял от канадски производител на канабис

Бритиш Американ табако разгласи през днешния ден, че ще придобие близо 20-процентов дял в канадския производител на канабис Органиграм за към 126 милиона английски лири (175,81 милиона долара) като част от диверсификацията на главния си тютюнев бизнес, съобщи Ройтерс. Канадската компания отглежда канабис и създава артикули от него в Канада, където марихуаната бе легализирана през 2018 година.
Големи компании за тютюневи произведения и алкохолни питиета в Северна Америка към този момент вършат обилни вложения в зараждащата се канабисова промишленост, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Алтриа, която държи марката Марлборо, влага в производителя на марихуана Кронос груп, а производителят на бирата Корона - Констълейшън брандс, купи дял в Канопи гоут, най-голямата по пазарна стойност компания за марихуана, напомня Ройтерс.
Сделката с Органиграм ще обезпечи на Бритиш Американ достъп до научноизследователски и развойни технологии, продуктови нововъведения и експертни знания в региона на канабиса. " Органиграм има потвърден опит в ръководените от потребителите нововъведения и създаването на висококачествени артикули от канабис за развлекателни и медицински цели за възрастни, които са законно налични в Канада ", разяснява Бритиш Американ табако
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР