British Airways обяви, че постига напредък в плана си за

...
British Airways обяви, че постига напредък в плана си за
Коментари Харесай

6000 служители на British Airways приеха оферти за доброволно уволнение

British Airways разгласи, че реализира прогрес в проекта си за редуциране на 12 000 работни места, с цел да се преструктурира и понижи отрицателните резултати от пандемията. Над 6 000 чиновници са приели предложение за непринудено уволняване. Авиокомпанията, която е благосъстоятелност на IAG (ICAG.L), ще изпрати писма до оставащия си личен състав, с цел да ги уведоми дали към момента имат работа или не, и дали ще се изисква те да одобряват нов договор или да останат на остарелия си, осведоми Ройтерс. 

Пандемията засегна тежко въздушния трафик, като прогнозите на British Airways сочат, че търсенето няма да се възвърне с години. В момента компанията извършва единствено към 20% от графика си и губи 20 милиона паунда дневно.

„ Сега би трябвало да вземаме сложни решения и да подхващаме всички вероятни дейности, с цел да защитим допустимо най-вече работни места “, съобщи представител на British Airways.

Но синдикатът Unite, който съставлява кабинния екипаж, твърди, че самолетната компания е отишла прекомерно надалеч с съкращенията, които предлага. Той упрекна British Airways, че се пробва да понижи огромните заплати за личния състав, и добави, че ще организира митинги против самолетната компания, пробвайки се получи политическа поддръжка за идеята си и заплаши протестни дейности. Докато Unite споделя, че понижението на заплатите е до 70%, British Airways твърди, че някои кабинни екипажи биха получили покачване на заплащането, до момента в който при други ще има 20% понижение на главното възнаграждение.

British Airways, който имаше 42 000 чиновници при започване на пандемията, към този момент е договорил договорка за работа с пилотния съюз BALPA за редуциране на заплатите с към 20% и някои наложителни съкращения на работни места, почти към 270.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР