British Airways обмисля да продаде сградата на централата си в

...
British Airways обмисля да продаде сградата на централата си в
Коментари Харесай

British Airways обмисля да продаде централата си в Лондон

British Airways обмисля да продаде постройката на централата си в Лондон.  Продължителната дистанционна работа, въвеведна по време на пандемията е довела самолетната компания до извода че към този момент не се нуждае от толкоз офис площи. Възможната продажба на постройката, за която първо оповестява Financial Times, може да усили финансите на самолетната компания, които са наранени от въздействието на Covid-19, пише . 

Работата от разстояние заради пандемията е предиздвикала някои от най-големите английски компании да ревизират политиките си във връзка с офис пространствата. Банковият колос Lloyds съобщи, че ще понижи офис площите с 20% за три години, до момента в който HSBC се стреми към понижение от 40%.

Комплексът на British Airwasy Waterside се намира наоколо до летище Хийтроу, западно от Лондон, и е и седалището на компанията майка на British Airways, IAG. Сградата е приключена през 1998 година на цена от 200 милиона лири (279 милиона долара). 

В изказване на British Airways се споделя, че доста чиновници са доволни от работата от разстояние и че бъдещата им политика евентуално ще бъде гъвкава композиция от работа у дома и в офиса.

" Преструктурирахме бизнеса си, с цел да излезем от рецесията и обмисляме дали се нуждаем от такава огромна постройка на централата ", сподели представител на компанията.

За да се оправи с пандемията, British Airways понижи разноските през последната година, в това число редуцира повече от 10 000 чиновници, оставяйки общо 30 000 служащи, множеството от които не работят в офиса, а са водачи, кабинен екипаж, инженери или личен състав на летището.

Авиокомпанията също се е пробвала да събере пари, като продава известни творби на изкуството, които преди този момент са висяли в кабинетите и в залите на изпълнителното управление. В дълготраен проект обаче бъдещето на British Airwasy Waterside виси на косъм, защото би трябвало да се унищожи, в случай че предлагането за разширение на Heathrow бъде сполучливо. 

Източник: 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР